Időközi országgyűlési választást tartanak Dunaújvárosban

2019. november 20. 19:16

Február 16-án.

2019. november 20. 19:16

Február 16-ára tűzte ki az időközi országgyűlési választást a Fejér megyei 4. számú választókerületben a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán; a helyi választók az októberben Dunaújváros polgármesterévé választott Pintér Tamás (Jobbik) utódjáról dönthetnek majd.

Pintér Tamás a megye keleti részét lefedő országgyűlési egyéni választókerületben szerzett mandátumot 2018 áprilisában, a politikust azonban október 13-án Dunaújváros polgármesterévé választották. A két tisztség azonban összeférhetetlen, így Pintér Tamás október 28-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról. Mivel a képviselő egyéni választókerületben szerzett mandátumot, időközi választást kell tartani.

Az időközi választás időpontját az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság javaslata alapján hivatalosan az NVB-nek kell kiírnia. A választási eljárásról szóló törvény szerint az időközi választást a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre kell kitűznie az NVB-nek. A törvény előírja azt is, hogy a választást úgy kell kitűzni, hogy a magyarországi szavazás napja a kiírás napját követő 70. és 90. nap közé essen, valamint a szavazást vasárnap kell megtartani. Az NVB az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság javaslata alapján február 16-ára tűzte ki az időközi választás időpontját. A kampány december 28-án kezdődik, jelölteket január 10-éig lehet bejelenteni.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ondiabind
2019. november 21. 03:26
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
ThunderDan
2019. november 20. 22:47
Itt az esély offenzívána lendülni. Itt csak az összellenzéknek van vesztenivalója, hiszen az ő mandátumuk került veszélybe. El kell venni, az nagy fricska lenne.
cutcopy
2019. november 20. 22:45
Jól kibaszott az összefogás a Jobbikkal, buknak egy parlamenti képviselőt amire most lecsaphatnak Fletóék, remélhetőleg hoppon maradnak és a Fidesz kétharmad erősödik majd..
Akitlosz
2019. november 20. 19:46
Így a Jobbik elbukik egy képviselői helyet. Megéri egy parlamenti képviselői helyet feláldozni egy polgármesterségért? Személyesen a fickónak valószínűleg igen, nem mindegy, hogy csak 2022-ig él közpénzen, vagy 2024-ig, de a pártnak nem. A Jobbik már az utolsókat rúgja, hogy még egy indítható emberük nincsen a körzetben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!