Demszky helyettese és Gyurcsány miniszterei is pozíciót kaptak a fővárosi cégeknél

2019. november 05. 20:55

Sok régi ismerős név köszön vissza az újonnan megválasztott igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok listájáról.

2019. november 05. 20:55

A Fővárosi Közgyűlés keddi alakuló ülésén a fővárosi cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait is megválasztották. Sok, az az MSZP-SZDSZ kormányzásának idejéből ismert név bukkant fel újra.

Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány korábbi pénzügy-, majd igazságügyi minisztere 2024. november 15-ig Budapesti Közlekedési Központ igazgatósági elnöke lesz. Draskovics a Népszava megkeresésére úgy nyilatkozott: „az ellenzéki összefogás pártjai keresték meg és ő örömmel mondott igent”, de „jelenleg még nincs abban a helyzetben, hogy ennél többet mondjon”.

Helyet kapott mellette a BKK igazgatóságában Körömi Attila volt Jobbik-, majd Fidesz képviselő is, aki legutóbb Pécsett, a Momentum színeiben indult az önkormányzati választásokon.

A BVH Városüzemeltetési Holding igazgatósági tagja lett Lakos Imre volt SZDSZ-es politikus, a Demszky-korszak meghatározó alakja, az SZDSZ volt budapesti elnöke, egykori újbudai alpolgármester. A BVH-nál lett igazgatósági tag a Karácsony kampányát is segítő  Gál J. Zoltán, a Gyurcsány-kormány egykori szóvivője is.

A cég felügyelőbizottságába került Élő Norbert, aki a Demokratikus Koalíció színeiben indult a XII. kerületi polgármesteri posztért, ám kikapott, és listáról sem jutott be a Fővárosi Közgyűlésbe. Élő emellett a főváros tulajdonosi bizottságába is bekerült.

A BKV Zrt.-nél igazgatósági tag lett Nemes Gábor DK-s politikus, aki XVI. kerületi polgármesterjelölt volt, korábban a BKV egyik szakszervezetét vezette. Ugyanitt igazgatsági tag Katona Tamás, aki Gyurcsány Ferenc regnálása alatt a Pénzügyminisztérium államtitkára, az MSZP korábbi pártigazgatója. A BKVnál felügyelőbizottsági tag lett Bollok Istvánné, Budafok egykori szocialista polgármestere.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke Tordai Csaba lett, ő az Átlátszó kiadójának tulajdonosa, de most kiszállt az oknyomozó portálból, a Bajnai-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkáraként dolgozott.

A Vagyonkezelőnél lett igazgatósági tag Kolber István, a Gyurcsány-kormány volt fejlesztési minisztere is. Felügyelőbizottsági tag lett Bodnár Zoltán, a Liberálisok 2014-es főpolgármester-jelöltje.

Atkári János, Demszky korábbi helyettese a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. igazgatóságának tagja lett.

A Fővárosi Közgyűlés bizottságainak tagjai között is visszaköszön néhány régi ismerős név, például az Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának tagja lett az '56-os forradalmat ellenforradalomnak minősítő, korábbi fővárosi szocialista képviselő, Havas Szófia, a városfejlesztési bizottság tagja pedig Török Zsolt volt MSZP-szóvivő.

 

Összesen 318 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
schulraugue
2019. november 08. 10:33
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
RollsRoyce
2019. november 07. 06:10
Most a többség itt mílyen okos. Sok büdös, retkes lábú hülye magyar. Megérdemlitek sorsotokat . Mikor végre igazoltan van , volt egy jó irány akkor vissza hozzák a mocskos komcsi pribékeket. Nincs sajtószabadság nincs szabad szólási jog ? Barmok. Ott fogtok megrohadni a csonka Magyarországon. /1920-2020/ nálatok "Repül a bálna - aki hülye az is marad" . Szegény Magyarország ! Micsoda barmok lakják ....
Peter8811
2019. november 06. 20:10
A kép szövege. -Drazsé, hány pókot tudsz kiharapni a sarokból egy harapásra? -Egyet.
tailor
2019. november 06. 20:05
Horthy kell
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!