Budapestre kerül az ENSZ antiterror hivatalának irodája

2019. november 07. 11:58

Regionális biztonságpolitikai konferencia kezdődik Budapesten.

2019. november 07. 11:58

Budapesten lesz az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) terrorizmus elleni hivatalának regionális programtámogató irodája –jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a fővárosban. Szijjártó Péter A terrorizmushoz vezető radikalizáció: regionális politikai válaszok és kockázatcsökkentés című kétnapos angol nyelvű konferencia megnyitóján mondott beszédet.

A miniszter a tanácskozás előtti sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországon már több szakosított ENSZ-szervezetnek működik regionális központja. Magyarország aktív és sikeres résztvevője a nemzetközi közösség terrorizmusellenes küzdelmének – hangoztatta. Vlagyimir Voronkov, az ENSZ főtitkárhelyettese a konferencián úgy fogalmazott, hogy a terrorizmus minden megnyilvánulási formájában súlyos globális kihívás, célja, hogy szétszakítsa az emberiség „társadalmi szövetét”.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2019. november 07. 12:02
"Budapestre kerül az ENSZ antiterror hivatalának irodája" és Gyurcsány Ferenc lesz a vezető? A szóvivő meg Dobrev Klára?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!