Balhé a győri városházán

2019. november 07. 16:24

A tüntetők megpróbáltak betörni a győri közgyűlés alakuló ülésére.

2019. november 07. 16:24

Borkai Zsolt polgármester ellen tüntető polgárok és ellenzéki politikusok várták a közgyűlés alakuló ülésére érkezőket a győri városházánál – számolt be a Blikk. A győri jegyző az ülés napjára külön szabályzatot adott ki, szigorúbb lett a beléptetés, amelyet biztonsági emberek felügyeltek. Az újságírók csak a karzaton foglalhattak helyet.

Ismert, az önkormányzati választás előtt Borkai Zsoltról kompromittáló felvételek és információk jelentek meg, és bár a politikust szoros eredménnyel újra megválasztották, a botrány hatására először kilépett a Fideszből, elvesztette tagságát a Magyar Olimpiai Bizottságban, végül pedig közölte, november 8-i hatállyal lemond a városvezetői pozícióról.

Ellenzéki politikusok sajtótájékoztatót tartanak a győri városháza előtt:

 

A tiltakozók a városháza előtt Borkait szidalmazták, óvszereket akasztottak a kapura, majd az ajtókat ütlegelve megpróbáltak bejutni az épületbe és az ülésterembe. A városháza előtt dulakodás alakult ki, mert a biztonságiak nem engedték be az embereket a terembe. A tömegben ott volt többek közt Ungár Péter és Kórozs Lajos is.

Borkai Zsolt letette polgármesteri esküjét, kintről fütyülés, kiabálás hallatszott be a terembe.
Borkai kihívója, Glázer Tímea egyébként nem volt hajlandó kezet fogni vele se az esküokmány aláírása előtt, sem utána. Pedig Borkai kétszer is felállt neki, hogy kezet rázzon.

Az épületből távozó Borkait a tüntetők óvszerekkel dobálták meg.

Kép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zseboszkiraly
2019. november 20. 20:52
Döbbenetes: Felidéződik a történelemből 1918 és 19. A csőcselék nem pusztult ki, vannak új Kun Bélák és Szamuelyk.
nyugalom
2019. november 08. 11:11
Érdekes, a kispesti, érdi gyalázatosok ellen nem tüntet senki! Nahát!
schulraugue
2019. november 08. 10:22
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
gyaloggos
2019. november 08. 09:39
SÚLYOS, igen-súlyos hiba volt, hogy Borkai lemondott a polgármesteri tisztségről! LÁTHATÓ, hogy az OSTOBA ELLENZÉK csak provokál, hőbörög!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!