ATV: Egymásnak estek az ellenzéki pártok Czeglédy miatt

2019. november 11. 09:49

Két kerületben a DK-s polgármester megbízásából a szombathelyi ügyvéd világítaná át a kerületi cégek szerződéseit, ez azonban a jelek szerint kiverte a biztosítékot a koalíciós partnereknél.

2019. november 11. 09:49

Az ATV hétfőn arról írt, hogy Újbuda momentumos alpolgármestere, Orosz Anna szombaton közösségi bejegyzésben jelezte: a párt érintett képviselőcsoportjai határozottan ellenzik Czeglédy Csaba megbízását.

„Mind a Momentum Újbudai frakciójának, mind a Momentum Erzsébetvárosi frakciójának az a véleménye ebben a kérdésben, hogy az átvilágítás egy olyan nagy, közbizalmat igénylő kérdés, ahol a politikai elfogultság legkisebb, legapróbb gyanúja sem merülhet föl. És ezért kérjük, hogy szülessen egy közös döntés mind a két kerületben, ami minden koalíciós partner számára egy elfogadható megoldás” – ezt már később, az ATV Híradó kérdésére nyilatkozta Orosz.

Orosz Anna bejegyzéséhez maga az érintett, Czeglédy Csaba is hozzászólt, azzal védve a szerződéseket, hogy az ő elkötelezettségét még soha nem kérdőjelezte meg senki. Kiderült az is, hogy Czeglédy az ügyben többször próbált sikertelenül egyeztetni Orosszal.

A bejegyzést Ungár Péter sem hagyta szó nélkül: az LMP országgyűlési képviselője szerint korai még az ügyvéd felett ítélkezni.

Vele ellentétben azonban az LMP budapesti elnöksége elfogadhatatlannak tartja, hogy egy korábban jogerősen elítélt, jelenleg pedig büntetőeljárás alatt álló személy irodája kapjon önkormányzati megbízásokat. De a Jobbik is tiltakozott Czeglédy ellen: „Rajta fogjuk tartani a szemünket Czeglédy Csaba ügyvédi irodáján” – nyilatkozta Bencsik János, a párt budapesti elnöke, aki szerint a Demokratikus Koalíciónak és a Magyar Szocialista Pártnak el kell végeznie a házi feladataikat, „szabaduljanak meg azoktól a tagjaiktól, képviselőiktől, akik veszélyt jelentenek, és hiteltelenítik az ellenzéki együttműködést”.

A televízió megkeresésére a Demokratikus Koalíció közölte, minden negatív reakció ellenére továbbra is kitartanak Czeglédy Csaba megbízása mellett. „Mi úgy gondoljuk, hogy az elszámoltatás, amit mi az októberi választási kampányban ígértünk, az ellenzék egészének a feladata és a felelőssége. Mi arra kérjük az ellenzéki pártok összességét, és arra hívjuk őket, hogy vegyenek részt ebben, és támogassák” – jelentette ki Barkóczi Balázs, a párt szóvivője.

Az ATV arról is beszámolt, hogy a hétvégén Erzsébetváros polgármestere feltöltötte a kerület honlapjára a Czeglédy Csabával kötött szerződéseket (itt és itt), amelyekből kiderül, pontosan milyen feladatokat lát majd el az ügyvéd irodája, az év végéig kétszer egymillió forintos díjért. A szerződések keltezése 2019. november 5., tehát a hetedik kerületben lassan egy hete Czeglédy Csaba ügyvédi irodája dolgozik mint a hivatal képviselője és átvilágítója.
 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2019. november 11. 15:24
Mindenütt győz a szakértelem! Mert nagyon értenek ahhoz, amit művelnek!
Türelem
2019. november 11. 13:07
Ez a gonosz ATV hátba támad bennünket, micsoda hálátlanság........
zakar zoltán béla
2019. november 11. 12:03
Repes a szívem! Hol vagy Sz'Olga?!
Kegyes urunk Karolus
2019. november 11. 11:56
Végre béke és nyugalom lesz Judapesten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!