Tarlós István nem veszi át mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben

2019. október 15. 12:25

A jogszabály szerint kilenc mandátumot a vesztes polgármesterjelöltekre leadott töredékszavazatok alapján osztanak szét a listák között.

2019. október 15. 12:25

Nem veszi át mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben Tarlós István, a Fidesz-KDNP kompenzációs listájának listavezetője. A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága közleményben tudatta: Tarlós István a listavezetésből származó fővárosi képviselői mandátumát nem kívánja átvenni.

A jogszabály szerint a fővárosban a megválasztott 23 polgármester automatikusan a Fővárosi Közgyűlés tagja lesz, további kilenc mandátumot a vesztes polgármesterjelöltekre leadott töredékszavazatok alapján osztanak szét a listák között.

A vasárnapi választáson a Fidesz-KDNP hat kompenzációs mandátumot szerzett, így a lista első hat – főpolgármesterré illetve polgármesterré nem választott tagja – lett a kompenzációs mandátumok várományosa. A listát Tarlós István főpolgármester-jelölt vezette.

(MTI)

Összesen 366 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2019. október 15. 23:04
Nahát,Pista bácsi,hol a legendás nyugalma...?
kerekes
2019. október 15. 20:22
Emelem kalapom, tisztelt Tarlós István! Jó egészséget, hosszú életet kívánunk.
Pelso j.
2019. október 15. 20:21
Nahát, nem veszi át. Lefordítva: OV ejtette.
zakar zoltán béla
2019. október 15. 20:13
2-szer tévedtem: Mirkóczki tulajdonképpen nem Dobó, hanem Dobi István(elnöki tanács elnöke) szellemteste 55 év késésben! Viszont nem kapott 98,9 %-ot, csak 48-at! az ellenforradalmár fasiszták utólag(55 év) elloptak 50 %-ot az imperialista szörnyeknek! Szurkot ráLYUK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!