Dömötör Csaba: Timmermans és társai a baloldali polgármesterekkel hajtanák végre a bevándorlást ösztönző programokat

2019. október 06. 09:48

2019. október 06. 09:48
null

A „csetlő-botló” baloldal nem képes és nem alkalmas arra, hogy ellenálljon a bevándorlást fokozó terveknek - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Az államtitkár felidézte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt nemrégiben találkozott Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével. Timmermans - az államtitkár szerint - korábban arról beszélt, hogy a bevándorlókra kellene költeni az uniós források egy részét, ráadásul támadta a magyar határzárat és támogatta a kötelező betelepítési kvótát.

Úgy látta, Timmermans és társai a baloldali polgármesterekkel hajtanák végre a bevándorlást ösztönző programokat. „Azt is mondhatnám, hogy nemcsak a brüsszeli folyosókon lehetnek fészkei a bevándorlást támogató politikának, hanem a baloldal vezette városokban is” – vélte, hozzátéve, nem szabad hagyni, hogy ezeket kiépítsék.

Az államtitkár kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: valóban „mozgás van” Brüsszelben a kvótavita kapcsán, aminek az egyik oka, hogy Olaszországban átalakult a kormány. Hozzátette, a Conte-kabinet fordulatot hajtott végre, ahhoz képest, amit Salvini korábbi belügyminiszter képviselt és hangosan követelik a kötelező kvóta bevezetését.

„A szokásos játék zajlik, előbb önkéntes kvótáról beszélnek, majd hirtelen elkezdik követelni a kötelező kvótát, szankciókkal kiegészítve, tehát, ha valaki nem vesz benne részt, akkor súlyos összegeket kellene fizetnie” - fogalmazott.

Dömötör Csaba kiemelte: konzultációk és választások jelölték ki a magyar politikát, aminek a lényege az, hogy nem akarnak bevándorlást. A magyar állampolgárok egyébként október 13-án is megerősíthetik ezt az álláspontot, hiszen az önkormányzati választás a biztonságról is szól.

Kitért arra is, a magyar kormány olyan szakembert, politikust jelöl az Európai Bizottság tagjának, aki ellenzi a bevándorlást. „Ez a legfontosabb alapelvünk, ezen a kormány egyáltalán nem fog változtatni” – hangsúlyozta.

(MTI)

Fotó: Földházi Árpád
 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2019. október 06. 15:47
Borkai Zsolt.
felcsutil okupec
2019. október 06. 12:10
"dömötör, buta volt mint hatökör..."
Türelem
2019. október 06. 11:54
A már EU-n belül lévő, élő, tartózkodó migránsok szabad mozgásának gyakorlatilag nincs akadálya, Omar felülhet Münchenben a vonatra, s lakást bérelhet a Pozsonyi úton. Majd a XIII.kerületi polgármester olyan szociális hálót húzhat alá, amely Omart jó kedvre, maradásra ösztökéli, s hozza a családját is. Vagyis technikailag tágak a lehetőségek. A migránsokat nem a déli határon várnák a baloldali polgármesterek. A józanul gondolkodó, ideológiai elvakultságtól, demagógiától, Orbán-fóbiától mentes, gyermekekkel, unokákkal rendelkező családok, vallásukra, identitásukra, múltukra, jelenükre, jövőjükre felelősen gondoló, a az európai folyamatokról kellő információkkal rendelkező emberek e téma felvetése nélkül sem szavaznak tizenharmadikán az európai, benne a magyar zsidó-keresztény identitás eltörlésén fáradozó balliberális pártokra, polgármesterjelöltekre. Egy kivétel van, a XIII.kerületi polgármester, Neki maradnia kell. Borkai esetében elsősorban Borkainak kellene érdemben megszólalnia, s amennyiben a tények valóban morálisan megkérdőjelezik alkalmatlanságát, akkor le kell mondania. Természetesen ugyanezt várom el a többi, hasonló balliberális jelölt - Gajda, Lackner, Wiitighof , stb - esetében is. Nem lehet kettős mércével mérni. A Fidesz jelöltjei sem lehetnek érintethetetlenek, s csak az ellenzék jelöltjei legyenek páriák. Olyan nincs, hogy a egy pártban nincsenek csalók, tolvajok, morálisan vállalhatatlanok. Mindenütt emberek vannak.
llnnhegyi
2019. október 06. 11:45
A fertelmes ripacs bunkó liberal-bolsevik polgarmesterek szolgálják Franz Timmermanst! Röviden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!