Botka László kilépett az MSZP-ből

2019. október 28. 12:21

Szeged polgármestere csupán annyit fűzütt hozzá, hogy „Jó munkát kívánok az MSZP-nek, ennél többet nem mondok róluk többé”.

2019. október 28. 12:21

A szocialisták egykori miniszterelnök-jelöltje szakított pártjával – írja az Index. A portál információi szerint Botka hétfőn elküldte a MSZP szegedi szervezetének a kilépésről szóló nyilatkozatát. 

Aki figyelemmel kísérte a mozgásomat, láthatta, hogy a döntést a kilépésről lelkileg már két éve meghoztam. Csak nem akartam tavaly és az idén a választási kampányok időszakában ezzel tematizálni a közbeszédet” – mondta az Indexnek Botka László. 

Az MSZP egyik erősemberének tartott Botka László két éve azt mondta: „a politikai maffia behálózta a demokratikus ellenzéket, benne sajnos a saját pártomat is” – emlékeztet az Index.

A szegedi polgármester ekkor még nem lépett ki az MSZP-ből, de a pártban nem vállalt több pozíciót. A tisztújításon a Csongrád megyei elnöki posztért sem indult, egyszerű párttagként folytatta. Ezzel már kifelé jelezte, hogy nem tud azonosulni a párt központi politikájával. (Az MSZP 2018-ban és az EP-választáson külön listával indult, Botka viszont végig közös listát szeretett volna.)

Botka az idei önkormányzati választáson sem az MSZP színeiben indult, bár ő lett az ellenzéki pártok közös jelöltje Szegeden, Botka mégis az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben nyerte el a városvezetői pozíciót. 

Az Index kérdezte a szegedi polgármestert az MSZP-hez fűződő viszonyáról, de ő csak annyit mondott, hogy nem kíván „sarat dobálni” egykori pártjára. „Jó munkát kívánok az MSZP-nek, ennél többet nem mondok róluk többé.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci
2019. október 29. 14:38
Azért Botka sem hazudtolta mg magát,nem véletlenül volt mszp-s . Nem bolygatta a tagságát a kampány ideje alatt, amint nyert, út szélére rúgta az őt delegáló mszp-t. Nem mintha sajnálnám a vörösöket. Gondolom,most belép a Nyomentumhoz, hátha ott lehet belőle minelnök jelölt 22-ben... Végülis ilyen egy XXI. századi párt,aki nem réved a múltba, összefog a tolvaj, mszmp utóddal, sőt, a szemkilövető költségvetést meghamisítóval, majd beszippantja az egyik legrégebbi szoci polgit... broáf...
my fair lédig
2019. október 28. 23:06
Gerinced.
NTLLK
2019. október 28. 21:58
Ez az a tipikus eset, amikor mindegy, hogy kint van valaki, vagy benne.
nyoooc
2019. október 28. 21:31
Botka jól érvényesítette az érdekeit. Ha hónapokkal előbb lépett volna ki az MSZP-ből, akkor a volt pártja nyilván elindított volna valakit ellene. Az ellenzéki szövetség sem támogathatott volna valakit, aki a szövetségheztartozó egyik pártnak fordított hátat. Ez Botka bukásával lett volna egyenlő. Más kérdés, mennyi szavazó tartott volnaki mellette....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!