Azokat akarja Karácsony a helyettesének, akiket korábban kritizált

2019. október 22. 18:05

Az MSZP és a DK budapesti erős emberei lehetnek Karácsony Gergely helyettesei a Népszava szerint.

2019. október 22. 18:05

Várhatóan a DK-s Gy. Németh Erzsébet, az MSZP-s Tüttő Kata, valamint a momentumos Kerpel-Fronius Gábor lesz Karácsony Gergely főpolgármester helyettese – írja a Népszava.

A lap értesülései szerinti névsor már csak azért is furcsa, mert Karácsony a kampányában előkerült hangfelvétel szerint pont Tüttő Katát és Gy. Németh Erzsébetet emelte ki, nem épp pozitív kontextusban – emlékeztet az Origo.

A főpolgármester a hangfelvételen Tüttőről azt mondta: „a Tüttő Katát én is benéztem, nem tudtam, hogy a Leisztingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben. A Tüttő egyébként a XII. kerületben is indulhatott volna, ha tudom ezeket, csak én is későn tudtam meg. Nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztingernek az élettársa, a volt felesége, vagy a mostani, ezt nyilván nem tudom, nyilván nem egy erős ajánlólevél.”

Pár héttel ezelőtt, még Gy. Némethről sem volt túl jó véleménnyel Karácsony. A kiszivárgott hangfelvételen róla azt mondta: „az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.”

Külön érdekesség, hogy miután kikerült a hanganyag, Karácsony közös fényképet posztolt a Gyurcsány-párti politikussal, azt sugallva, hogy minden rendben közöttük. Ahogy megjósolta, Gy. Németh végül elvesztette a XVII. kerületi polgármester-választást, azonban kompenzációs listáról mandátumot szerzett a Fővárosi Közgyűlésben.

A Népszava információi szerint Karácsony összesen öt helyettessel számol, így a három ellenzéki pártpolitikusokon kívül további két személy lehet stábjának tagja. Az Origo hozzáteszi, hogy a Tarlós-féle városvezetés ennél költséghatékonyabb volt, hiszen neki csak hárman segítették a munkáját.

(Origo, Népszava)

 

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2019. november 01. 11:13
Ugyan kérem a "táposok" örülnek de lásuk be a karigerit a Fidesz segítette nyeregbe ki kel várni a végét!
makapaka2
2019. október 24. 16:16
UNDORÍTÓ ALAK!
makapaka2
2019. október 24. 16:11
UNDORÍTÓ ALAK!
Cserna János
2019. október 24. 02:16
Nem. Fonákosan ironizáltam. Szerintem hasonlóan látjuk a körülöttünk lévő világot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!