Átlátszó: Horváth Csaba kiskirályként uralkodna Zuglóban 

2019. október 27. 13:19

Az Átlátszó értesülései szerint az újonnan megválasztott tizennegyedik kerületi polgármester, az MSZP-s Horváth Csaba egyedül döntene számos ügyben.

2019. október 27. 13:19

Az Átlátszó beszámolója alapján a zuglói önkormányzat első ülésére beterjesztett jogszabálytervezet szerint Horváth Csaba úgy módosítaná a képviselőtestület szervezeti és működési szabályait (SZMSZ), hogy a polgármester a testületet megkerülve döntést hozhasson a hatáskörébe tartozó szinte bármilyen ügyben, ha azt halaszthatatlannak minősíti.

Ezen felül Horváth Csaba a hétfői alakuló ülésre benyújtott egy salátarendeletet is, amely az önkormányzat vagyonát érintő ügyekben a rendes ügymenetet illetően is csökkentené a képviselőtestület döntési jogkörét.

Mint emlékezetes Horváth Csaba 24.873 vokssal, az összes szavazat 50,33 százalékával nyerte meg a választást. A képviselőtestületben is győzött az ellenzék: a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP összefogás 15 jelöltje jutott be a testületbe, ahol mellettük van még 1-1 képviselője a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak (MKKP) és a Civil Zugló Egyesületnek is, a Fidesz-KDNP pedig mindössze 4 fővel van jelen.
 

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2019. október 28. 06:34
Nyugi kispajtásbolsevikek,Horváth csabában megbízhattak - maga Karácsony elvtárs mondta - ő tudja, mennyit és meddig lehetlopni, amig le nem buktok. Tényleg..Karácsony önvallomását vaon nemis vizsgálják?? Vagy a liberális demokráciának nincs határa..ahogy a budapstiek bődületes hülységének nincs, az biztos..
makapaka2
2019. október 27. 23:30
CSABI CSACSI, MINT URALKODÓ!
makapaka2
2019. október 27. 23:30
CSABI CSACSI, MINT URALKODÓ!
Coccothraustes
2019. október 27. 23:04
Ezek ki fogják lopni a országot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!