A Financial Times-nak nyilatkozott Varga Judit

2019. október 01. 10:49

Az igazságügyi miniszter a Financial Times-nak arról beszélt: a hetes cikkelyes eljárás csak megerősítette Orbán Viktor kormányának hazai támogatottságát.

2019. október 01. 10:49

A Financial Times-nak nyilatkozott Varga Judit igazságügyi miniszter. A politikus szerint a hetes cikkelyes eljárás „abszurd”, és „időszerű” az ügy lezárása a következő hónapokban. „Végső soron úgy gondolom, a tagállamok belefáradtak ebbe az eljárásba" - mondta Varga a nemzetközi lapnak. 

Azt is kifejtette: az eljárás csak megerősítette Orbán Viktor kormányának hazai támogatottságát. „Magyarországon és a régióban is nagy, érzelmi egyesítő ereje van a hetes cikkelyes eljárásnak... Mind tudjuk, hogy miért zajlik ez a boszorkányüldözés” - mondta Varga Judit. A miniszter szerint az Európai Parlament nem bánt méltányosan Magyarországgal, „mivel mi a migráció ügyében szemben állunk a fősodorral”. 

Varga Judit arról is beszélt, hogy az EU-támogatások és a joguralmi kritériumok összekötésének javaslata „sok megosztottságot szülne a tagállamokban”. A két téma összekötése szerinte „nagy jogi bizonytalanságot jelentene az egész EU számára”. Úgy látja, az Európai Bizottság túl nagy hatalomhoz jutna ezzel, méghozzá bármiféle uniós alapszerződési felhatalmazás nélkül. „A jog uralmára túl sok politikai figyelem jut. De a jog uralma alkotmányos elv, több jogi és kevesebb politikai figyelemre lenne szükség.”

A Financial Times úgy ír Varga Juditról: az igazságügyi miniszter „Orbán nacionalista politikájának, benne a vehemes migrációellenességnek” a harcos képviselője lett.

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2019. november 01. 00:37
"A Financial Times úgy ír Varga Juditról: az igazságügyi miniszter „Orbán nacionalista politikájának, benne a vehemes migrációellenességnek” a harcos képviselője lett." Hoppá! Elszólták magukat! Eddig azt fújták, hogy nem a migrációs politikánkkal van a baj, hanem így a jogállamiság, meg úgy a jogállamiság......Tényleg elmehetnek az eus bürokraták a jó francba.
bobita59
2019. október 05. 03:41
Szegénynek, olyan mélyen szorult a feje a vezér ülepébe, hogy nem hall és nem is lát ki onnan. Fogalma sincs arról, mi is történik valójában körülötte.
syphax
2019. október 01. 14:07
"..„Orbán nacionalista politikájának, benne a vehemes migrációellenességnek” a harcos képviselője lett..." EZ IGAZ! ANNYIBAN AZONBAN PONTOSITANDÓ, HOGY : NEM "LETT" HANEM "AZ" VOLT MÁR ZSENGE KISLÁNYKORÁTÓL KEZDVE--BÁR MÉG MOST IS ÜDITŐEN FIATAL, SZÉP, OKOS ÉS SZUPER TEHETSÉGES, SZINTE AZ ÉLET MINDEN TERÜLETÉN. (AZÉRT TUDOM, MERT A KISEBBIK FIAM OSZTÁLYTÁRSA VOLT ITT MISKOLCON AZ AVASI GIMNÁZIUMBAN, RÁADÁSUL A JOGI EGYETEMET IS A MISKOLCI EGYETEMEN VÉGEZVE DIPLOMÁZOTT. AMELLETT HOGY SZIMFÓNIKUS ZENEKARBAN KOMOLYZENÉLT--HEGEDÜLT-- PAZARUL, NAGYON ÜGYESEN KOSARAZOTT, FUTBALLOZOTT. 3 GYEREKET SZÜLT, 4 NYELVEN TÁRGYALÓKÉPES, TOVÁBBI 2-ŐN BESZÉL-ÉRT.SZÓVAL NAGYSZERŰ EMBER: CSODAHÖLGY!!! EZ BIZTOS)
Pala28
2019. október 01. 13:09
Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik. A fidesz addig feszegeti a húrt, amíg valakinél igazán el nem pattan végleg. Bár seggnyalásban Orbánéknál jobbat találni sem lehetne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!