Semjén: A jogszerű vadászat nem veszélyezteti a vadállományt

2019. szeptember 07. 13:04

Megkezdődött az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál.

2019. szeptember 07. 13:04

A vadállományt sehol sem veszélyezteti a jogszerű vadászat – hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál szombati megnyitóján, a pákozd-sukorói arborétumban.

A vadállományt az veszélyezteti, ha nincs pénz vadvédelemre, vadőrre – mondta. Megjegyezve, ha van vadászat, ami a kiöregedett vadak kilövését helyezi a középpontba a fenntarthatóság és a trófea szempontjából is, akkor van pénz vadvédelemre, és a vadállomány fennmarad.

Az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál programjait az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete és a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. szervezésében tartják szombaton a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkban.

(MTI)

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. szeptember 10. 06:22
Ahol nincs kellő számú csúcsragadozó, vagy azok túlzottan elszaporodnak, mint a medvék Romániában, a vadászoknak kell belépni és biztosítani az egészséges vadállományt amellett ők védik meg az emberi környezetet is. A tisztességes vadászoknak semmi közük a géppisztollyal lövöldöző Kádár kori vadgyilkosokhoz.
kata56
2019. szeptember 08. 19:02
Mindig elcsodálkozom, hogy a "nagy vadászok" mennyire be akarják magyarázni másoknak, hogy a vadászat az helyes és jó blablabla… Mintha magukban ők is tudnák, hogy nem teljesen OK a dolog..hogy bizony nem stimmel velük valami... Ölési kényszeresek...
Akitlosz
2019. szeptember 08. 18:29
Ha jogszerűen kilőnék a káros, dúvad semjéneket az még segítené is a vadállományt.
Paskai
2019. szeptember 08. 13:51
Semjén: A jogszerű vadászat nem veszélyezteti a vadállományt Bruhaha,Zsolti, persze,hogy nem, és főleg úgy nem,hogy a magadfajtának -diplomata útlevéllel a zsebében- mindenre joga van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!