Úgy tűnik, kibékült egymással Czeglédy Csaba és Ungár Péter

2019. szeptember 30. 11:01

Meglepő fordulat történt a szombathelyi politikai életben nagy befolyással rendelkező ellenzéki politikusok viszonyában.

2019. szeptember 30. 11:01
Pálfy Dániel Ábel

Jelentősen megváltozott a szombathelyi ellenzék két legbefolyásosabb politikusának viszonya az elmúlt hetekben. A DK-s Czeglédy Csaba és az LMP-s Ungár Péter úgy tűnik, az önkormányzati választás hajrájára félretették korábbi konfliktusaikat. Tavasszal beszámoltunk róla, hogy Czeglédy – aki korábban a DK és az Együtt támogatásával lett önkormányzati képviselő Szombathelyen – és Ungár között (aki a párttisztségektől való eltiltása után a nyugat-magyarországi városban látta meg a terjeszkedés lehetőségét) feszültség alakult ki.

A két politikus viszonya a „két dudás nem fér meg egy csárdában” tipikus esetének tűnt. A DK utóbbi években leginkább büntetőügyekkel kapcsolatban ismertté vált politikusának képviselői múltja és helyi médiaérdekeltségei (Czeglédyhez köthető a szombathelyi nyugat.hu portál) miatt volt jelentős befolyása a város politikai életére. Ungár, akinek pozíciója meggyengült az országos politikában, tavaly hozta létre a szombathelyi ugytudjuk.hu portált, és elkezdte kiépíteni helyi hálózatát a városban.

Czeglédy tavasszal közösségi oldalán támadta az LMP-t, kollaboránsnak nevezve a pártot. Egyik bejegyzésében úgy fogalmazott: „nincs szükségünk a Szombathelyen gyakorlatilag nem létező LMP-re (hiába sürgölődik körülötte a zavaros hátterű budai milliárdos, Ungár Péter) és a szavazóit eláruló helyi Jobbikra”.

Az LMP politikusának hírportálja sem finomkodott Czeglédyvel, az ugytudjuk.hu Facebook-oldalának borítóképén

egyértelmű célzással „keresztapaként” ábrázolták a DK-s politikust.

A kép egyébként azóta is megtalálható a fényképeik között.

Czeglédy „a keresztapa”

Most azonban meglepő fordulat állt be a történetben, úgy tűnik kibékültek a felek. Az ugytudjuk.hu nemrég arról számolt be, hogy pert nyertek Gál Sándor, a Fidesz városi alelnöke, a Haladás Sportkomplexum vezetője ellen, aki helyreigazítást kezdeményezett egyik cikkük miatt.

Az érdekesség a dologban, hogy mint írták, jogi képviseletüket,

ingyenes jogsegély keretében(!), dr. Czeglédy Csaba és ügyvédi irodája látta el.

Az ellenzéki szereplők ilyen látványos összeborulására még nem volt példa Vas megyében, úgy tűnik, már a Czeglédy Csabával történő együttműködésnek sincs akadálya a huszonegyedik századi pártoknál.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. október 07. 12:51
Olyan ez mint karnyúgernyú meg tócsabá közös képe. Hótt őszinte.
syphax
2019. október 04. 05:17
SMÁROLNI NEM FOGNAK EGYMÁSSAL NYILT SZINEN? MER' HA NEM, EL SEM HIHETŐ A VALÓDI KIBÉKÜLÉSÜK.
kispufi
2019. szeptember 30. 18:09
Ezek azok, akik maffiázni szoktak, ugye?
zakar zoltán béla
2019. szeptember 30. 16:57
Egy a sátor, egy a vessző?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!