Megbüntetné a Jobbik a külföldi ingatlanvásárlókat

2019. szeptember 16. 14:42

Z. Kárpát Dániel szerint technikai hiba miatt nem sikerült listát állítaniuk Fejér megyében.

2019. szeptember 16. 14:42

Büntetőadóval sújtaná a Jobbik az Európai Gazdasági Térségen kívüli államok polgárainak magyarországi ingatlanvásárlását, a befolyó összegből pedig a párt bérlakásprogramjának megvalósítását támogatnák – közölte hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel alelnök. Elmondta: még az ősszel a parlament elé terjesztik a témával foglalkozó indítványukat, az albérleti díjak csökkentését lehetővé tevő bérlakásprogramjuk többi elemével együtt.

Hangsúlyozta: a külföldiek ingatlanvásárlása szűkíti a magyarországi lakáskínálatot, felveri a lakásárakat, akárcsak az albérleti díjakat, ezért is vetnének ki egy „komoly, súlyos, mérhető különadót” e vásárlásokra. Z. Kárpát Dániel hozzátette, drágább ingatlanoknál akár 2-3 millió forintra is rúghatna ez az összeg. Töreki Milán, a Jobbik terézvárosi elnöke kiemelte: míg az országban értékesített ingatlanok öt százalékát veszik meg külföldiek, a főváros belső kerületeiben ez az arány ennek duplája.

Kérdésre válaszolva Z. Kárpát Dániel „technikai, koordinációs hibákkal” magyarázta, hogy – például Fejérben – nem sikerült megyei listát állítaniuk az októberi önkormányzati választásra, hozzátéve, párhuzamosan többféle aláírásgyűjtést kellett folytatniuk a helyi szervezeteknek. Sokkal nagyobb gond lenne, hogyha adott esetben eltűnt volna a párt egy teljes megyéből vagy egy régióból – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2019. szeptember 16. 19:16
Azután mi lenne a befektetőkkel? Azokat meg kitiltanák?
zakar zoltán béla
2019. szeptember 16. 18:52
Zé! LYÉ! Jé! Takony gerincűek!!!!!!!!!! Mirkóczki bújj a a .....be!
Berecskereki
2019. szeptember 16. 18:10
Akkor lehetne megbüntetni a EU-n kívüli országok állampolgárait ha törvényben tiltják az ingatlanvásárlást. Ha pedig a törvényben tiltják, akkor nem fognak vásárolni, hanem másként oldják meg. Így büntetés és bevétel sem lesz.
anegy_
2019. szeptember 16. 17:15
Jó téma ez, éppen a lakás-maffia két-kulacsos jobbiktól, Varga-damm bundás andreával fémjelezve. A rinocéroszbőr kutyafa@a, a pofátokon lévőhöz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!