Magyar Nemzet: Erőtlen volt Karácsony kampánynyitója

2019. szeptember 02. 09:30

A napilap beszámolója szerint a főváros vezetésére aspiráló baloldali jelölt többször zavartnak tűnt, gyakran megakadt beszéde első részében.

2019. szeptember 02. 09:30

Nagyjából ezerfős, döntő többségé­ben az idősebb korosztály képviselőiből álló közönség előtt indította útjára főpolgármester-jelölti kampányát Karácsony Gergely szombaton este a Szabadság téren. Az ellenzéki pártok egy színpaddal és óriáskivetítővel, valamint a jelöltek standjaival várták a szimpatizánsokat.

A rendezvény kezdetekor a napilap beszámolója szerint Karácsony kezében gitárral lépett színpadra, pengetett néhányat – a napilap párhuzamot vélt felfedezni a produkciója és Gyurcsány Ferenc hasonló fellépése között: a DK elnöke pártja egy kongresszusán csapott a húrok közé. A napilap tudósítása szerint amint egyedül maradt az ellenzéki főpolgármester-jelölt, a zavar jelei látszottak rajta, idegesnek tűnt: ahogy írták, a beszéde első részében gyakran megakadt, időnként összekuszálódtak egyes gondolatai, majd a szokásosnál is hosszabb szünetet tartva áttért a Fidesz–KDNP és Tarlós István bírálatára.

Tudósításuk szerint Karácsony legfontosabb politikai üzenete az volt, hogy visszaszerzik a főváros „pénzét és önbecsülését”, majd egy szolidáris és zöld várost építenek. „Én is egy budapesti vagyok, egy közületek” – mondta Karácsony John F. Kennedy híres berlini beszédére utalva, ami akkor azt szimbolizálta, hogy az elnök hitet tesz a város szabadsága mellett. Szerinte „a Fidesz uralmából 42 nap maradt”.

MTI Fotó

Karácsony Gergely arról is beszélt a napilap cikke szerint, hogy 25 év múlva lesz annyi idős, mint most Tarlós István, ő viszont akkor már nem politizálni akar, hanem az unokáinak mesélni arról, hogy hogyan csináltak „egy befogadó, békés várost”. A hangzatos ígéretek sem maradtak el a beszédből a napilap szerint: „Az én városomban, amíg nincs minden kerületben egy CT, addig nem épül új stadion”. Beszéde végén bemutatta a 23 kerület polgármesterjelöltjeit.

Külföldi vendége is volt a rendezvénynek, Ekrem Imamoglu videóüzenetet küldött az ellenzéki eseményre. Az isztambuli főpolgármesterrel nemrég találkozott Karácsony, s a napilap szerint kommunikációs fogásokat is hozott magával a magyar politikus: ugyanis Imam­oglu a politikai ellenfelét életkorával támadta, ami – ahogy ez fentebb olvasható – szintén jelen volt a szombati rendezvényen.

A közönséggel kapcsolatban a cikk megjegyezte,  hogy az alkalmanként rázendített az ellenzéki tüntetéseken megszokott szidalmakra, „nem igazán szalonképes stílusban”. Akiket a lap munkatársa megkérdezett, azok úgy feleltek: jól érezték magukat a rendezvényen, és szerintük Tarlósnak mennie kell.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2019. szeptember 02. 16:39
"..." - hazudta a (M)agyarNemzet
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. szeptember 02. 14:31
Ehhez sem ért, de a városvezetéshez sem.
Peter8811
2019. szeptember 02. 14:15
Karácsony Gergely arról is beszélt a napilap cikke szerint, hogy 25 év múlva lesz annyi idős, mint most Tarlós István, ő viszont akkor már nem politizálni akar, hanem az unokáinak mesélni arról, hogy" Karácsony elvtárs 25 év múlva pontosan 24 éve leszel eltemetve.
zakar zoltán béla
2019. szeptember 02. 13:55
Ez a gyerek butább egy 8 éves dislexkal...egyéb gyereknél!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!