Házkutatást tart a rendőrség a józsefvárosi ellenzéki kampányközpontban

2019. szeptember 11. 19:38

Választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal való visszaélés miatt is nyomoz a hatóság.

2019. szeptember 11. 19:38

Házkutatást tart a rendőrség Pikó András józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt kampányközpontjában – írja az Index. Pikó a hírportálnak megerősítette, hogy a rendőrök többek között kampányfőnökét, Udvarhelyi Tesszát is kihallgatták. A rendőrség azt közölte: választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt nyomoznak, ezért szálltak ki Pikó Andrásék kampányközpontjába. 

A Magyar Nemzet hétfőn írt arról, hogy szabálytalanul kezelheti a választók adatait a józsefvárosi ellenzéki kampánycsapat, bár Udvarhelyi Tessza ezt korábban cáfolta az Indexnek. Kocsis Máté szerint az ellenzéki összefogás jelöltjei listát készítettek az ajánlóívekről, ami törvényellenes. A Magyar Nemzet birtokába jutott információk szerint az ellenzéki aktivisták „feldolgozták” az ajánlóiveket, holott azokon nincs mit feldolgozni, csak le kell őket adni a választási bizottságnál, ezért merült fel a gyanú, hogy esetleg adatbázisépítésre használhatják az ajánlóívek adatait.

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. szeptember 12. 09:53
Ez a kerékpárt toló bácsi a Gyurcsány papája? Jó napja volt, Karácsonynak is szerzett egyet. Most majd ketten mennek haza gyalog a kocsmából.
matykox
2019. szeptember 12. 08:15
Helyes, a rendőrség majd csak kiderít valamit. Hadd dolgozzanak az ügyvédek ...
Robur
2019. szeptember 12. 01:40
Büdös férgek. Tetves orbán nagyon be van szarva.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. szeptember 11. 22:56
Helyes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!