Az egészségügy fejlesztését is célul tűzte ki Nemesi Pál

2019. szeptember 16. 10:44

A kormánypártok által támogatott független jelölt szerint a szegedi egyes kórház egykori épületét az időskori ellátásra lehetne felhasználni.

2019. szeptember 16. 10:44

Az önkormányzat közreműködésével javítható lenne a szegedi egészségügyi ellátás színvonala – jelentette ki Nemesi Pál, a Fidesz-KDNP által támogatott független polgármesterjelölt hétfőn a Tisza-parti városban. Nemesi az egészségügyi programját bemutató sajtótájékoztatóján azt mondta, egy települést jellemzi, mennyiben viseli gondját az időskorú vagy beteg embereknek.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját betöltő építési vállalkozó szerint a lakosság egészségi állapota és az egészségügyi ellátás színvonala a befektetők számára is fontos szempont. Támogatni kell a háziorvosok eszközbeszerzését, hogy egyes vizsgálatokat már helyben elvégezhessenek – közölte Nemesi Pál, aki gesztusértékű lépésnek tartaná a háziorvosok mentesítését az iparűzési adó alól.

Hozzátette, a sorban állás megfelelő informatikai háttérrel, szervezéssel jelentősen csökkenthető lenne. A rászorulók számára kialakítandó gyógyszer-házhozszállítással időt, kényelmetlenséget lehetne megspórolni – mondta a politikus, aki az egyedül élő idősek számára vészhívórendszert is működtetne. Nemesi Pál közölte, ellenzi – az önkormányzati tulajdonban álló – egykori egyes kórház épületének tervezett értékesítését, szerinte az ingatlannak az időskori ellátásban juthat fontos szerep.

Németh László, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikai központjának – a polgármesterjelölti program egészségügyi részének kialakításában részt vevő – elnöke kifejtette: az önkormányzat feladata az alapellátás biztosítása. A szakember szerint az alapellátás súlyponti szerepét meg kell erősíteni, hiszen itt találkozik a páciens először orvossal, sok betegség ellátása már ezen a szinten megoldható.

Németh azt mondta, lakosság közeli ellátást kell biztosítani. Példaként a vérvételt említette, amely szerinte akár az alapellátás szintjén megvalósítható lenne.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egynick
2019. szeptember 17. 08:11
Célul tűzte ki. 30 év óta csak cél az eü, oktatás. Mint a komcsik: célunk a kommunizmus felépítése. A távoli jövőben.
anegy_
2019. szeptember 16. 16:30
Szegedi választóknak (ha többségében értelmesek és nem a gyűlölködés és irigység vezérli) itt a lehetőség, hogy leválthassák a "szegedi Demszkyt". A címeres hazug és mocskos leszerepelt Botkát épp ideje kibillenteni és bíróság elé vinni aljas tetteiért. A szomszéd városra (Hódmezővásárhelyre) is ráférne megszabadulni a maszopos-libbant Márki-szartól.
Gombóc XVI. Artúr
2019. szeptember 16. 14:02
Nemcsak egy települést jellemez, hogy mennyiben viseli gondját az időskorú vagy beteg embereknek, hanem egy országot is. Pártunk és Kormányunk pedig továbbra is adós azzal, hogy megfelelően támogassa a beteg gyereküket/családtagjukat otthon ápolókat, pedig ők hatalmas költséget takarítanak meg az államnak, hiszen ezeknek a szerencsétlen beteg embereknek az állami intézményben való ellátása hatalmas költség lenne az államnak. (És akkor az emberségről még nem is beszéltünk, ami egy önmagát kereszténynek mondó kormány számára alap kéne hogy legyen.)
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. szeptember 16. 11:21
Bármi jobb mint a vörös vezérlésű hanyató Szeged.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!