A Jobbik ismét négy mandátumra számít a Békés Megyei Közgyűlésben

2019. szeptember 19. 13:40

A felmérések szerint a Jobbik ismét feljövőben van, és a Békés megyei támogatottsága magasabb, mint az országos átlag – mondta Samu Tamás Gergő.

2019. szeptember 19. 13:40

Az elmúlt öt évben négy fővel képviseltette magát a 18 fős Békés Megyei Közgyűlésben a Jobbik, s a következő ciklusban is hasonló mandátumarányra számít – közölte az ellenzéki párt megyei frakcióvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, Békéscsabán.

Samu Tamás Gergő elmondta, az október 13-i választásokra állított listájuk élmezőnyében tapasztalt politikusok vannak, akik a megyei, települési önkormányzatokban, illetve a megyei közéletben már bizonyítottak.

A listát Szabó Ervin, a párt orosházi polgármesterjelöltje vezeti. Második helyen a frakcióvezető indul, aki jelenleg is tagja a megyei közgyűlésnek. A harmadik helyet Gajdos Attila foglalja el, aki már kilenc éve tagja a megyegyűlésnek, illetve a szarvasi képviselő-testületnek. Negyedik helyen Csengeri Lajos gyulai önkormányzati képviselő indul, az ötödiken pedig az a László Attila Tibor, aki egyben medgyesegyházi polgármesterjelölt.

Az esélyekről szólva a frakcióvezető azt emelte ki, hogy a felmérések szerint a Jobbik ismét feljövőben van, és a Békés megyei támogatottsága magasabb, mint az országos átlag.

A programjukról elmondta, hogy az utóbbi ciklusban a megye feladata a területfejlesztési stratégia kidolgozása, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) koordinálása volt; a Jobbik és a többi ellenzéki képviselő fellépésének köszönhetően sikerült majdnem teljesen arányosan elosztani a TOP-os támogatásokat a megye mind a négy egyéni országgyűlési választókerületében. Céljuk, hogy a következő ciklusban is arányosan tudják elosztani a megyébe érkező uniós és kormányzati támogatásokat.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2019. szeptember 19. 20:02
A megyei jobbikosok még azt hiszik, hogy Vona Gábor vezeti a pártjukat, még nem jutott el hozzájuk, hogy a Jobbik a DK egyik tagozata. Még vígan zsidóznak és cigányoznak....
zakar zoltán béla
2019. szeptember 19. 19:34
-4
Akitlosz
2019. szeptember 19. 16:23
Na és úgy konkrétan mit is csinált a békés megyei - és a többi - közgyűlés az elmúlt 5 évben? Ezeknek a megyei közgyűléseknek semmilyen hatalmuk, semmilyen gyakorlati szerepük nincsen. Azért vannak, hogy további pártemberek tudjanak megélni közpénzből érdemi és hasznos munka nélkül. A választási időszakok kivételével egy szót nem hallani róluk, máskor nem kerülnek be a hírekbe, mert nincsen mivel, mivel nem is lehet. Még egy híradót nem láttam, amelyben egy megyei közgyűlésről tudósítottak volna.
Berecskereki
2019. szeptember 19. 15:35
Maximum egy ha lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!