Nekiment a TASZ a kormány rezsiutalványainak

2019. augusztus 28. 19:03

A TASZ figyelmét a kommentelők hívták fel rá, hogy a szocialista Botka László is „pénzt oszt” Szegeden.

2019. augusztus 28. 19:03

A Társaság a Szabadságjogokért pár nappal ezelőtt keményen elítélte a választások előtti pénzosztogatást. Akkor a HVG hozta le a társaság ide vágó véleményét. 

A TASZ akkor úgy vélte, hogy: „Az ilyen, és ehhez hasonló eszközök manipulálnak és aláássák az állampolgárok felelős döntését.

Aztán nemsokkal ezelőtt a társaság Facebook-oldalán végül a kommentelők hívták fel a figyelmüket arra, hogy a kettős mérce nem szép dolog. Az Index írta meg még májusban, hogy Botka László belecsapott a kampányba és minden szegedi nyugdíjas és általános iskolás 10 000 forintos támogatást kap.

A Társaság a Szabadságjogokért végül külön Facebook-posztban volt kénytelen igazat adni a hozzászólóknak és azon az állásponton lehorgonyozni, hogy mindkét kampány erkölcstelen. Azt írták:

Nagyon köszönjük, hogy többen felhívtátok a figyelmünket arra, hogy korábban Szeged polgármestere, Botka László is pénzosztás ígéretével kampányolt maga mellett. Augusztus közepétől el is kezdték átutalni a szegedi nyugdíjasoknak és az általános iskolás gyerekeket nevelő családoknak a »támogatást«. Botka László erkölcstelen kampányát pont ugyanúgy elítéljük, mint a magyar kormányét, és szeretnénk őt is arra kérni, hogy tartózkodjon a manipulatív kampányeszközöktől. Arra azonban most is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem szabad megítélnünk azokat, akik rászorulnak a juttatásokra. Mindannyiunk feladata, hogy meggyőzzük őket arról, hogy ezek nem kötelezik őket semmire, szavazzanak csak bátran bárki másra (vagy akár az osztogatóra, ha őt tartják más miatt a legjobb jelöltnek), szabad belátásuk szerint.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2019. augusztus 29. 18:57
"Mindannyiunk feladata, hogy meggyőzzük őket arról, hogy ezek nem kötelezik őket semmire, szavazzanak csak bátran bárki másra" Legyetek nyugodtak, nagyon jól tudjuk.
toef36
2019. augusztus 29. 15:30
Kit érdekel, hogy mit állít a TASZ Magyarországon? - Szinte senkit.
nyugalom
2019. augusztus 29. 12:43
Idegesek lettek, hogy a Kormány ezt is megteheti. Ha ellene vannak, utalják, küldjék vissza! No, melyi nyugdíjas proli fogja ezt megtenni?
Illieral
2019. augusztus 29. 09:28
Tudom, hogy az MSZP is osztotta annak idején a lovét a választások előtt. Én azt mondom, hogy bármelyik párt kormány is csinálja, ez elég gáz. Nálunk erről szól a demokrácia, megvenni a nyugdíjasok szavazatait. Mondom megint, nem a mostani, hanem a mindekori kormányokkal van a baj, akik választások előtt elkezdenek, 9-10 ezer Forintokat oszatni. Ez kurva gáz, akárki csinálja is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!