Kizárták a Kárász–Kozák-kajakpárost

2019. augusztus 22. 13:50

Kozákék hajója 80 dekával kevesebb volt, mint azt a szabály megengedi.

2019. augusztus 22. 13:50

A csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert hajójuk könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél. Így a magyar csapat ebben a számban nem tud tokiói kvótát szerezni a vb-n.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Kozákék hajója 80 dekával kevesebb volt, mint azt a szabály megengedi. A magyar stáb is elvégzett egy ellenőrző mérést, amelyen ugyanez az eredmény született.

A Kárász Anna, Kozák Danuta duó megnyerte előfutamát. A szegedi Kárász csak ebben a számban versenyez a vb-n, míg az ötszörös olimpiai bajnok Kozák még 500 egyesben lesz érdekelt, amelyben szintén címvédő.

(MTI)

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2019. augusztus 23. 12:06
Fájó, szomorú történet. Verseny előtti méréskor figyelmetlen volt az előkészítő (edző/férj). Kárásznak igenis van esélye később kvótát szerezni. A vezetésnek is részt kellett volna vennie a verseny előtti méréskor. Több szem többet lát. Mégiscsak hazai világbajnokság rendezéséről volt szó. A gondossagot hianyolom.
sztaropapi
2019. augusztus 23. 10:24
Mi lesz itt 20 év múlva ha beérik a mai oktatási színvonal?
Tiszafa
2019. augusztus 23. 09:48
Ekkora butaságot...Csak gratulálni tudok. Nem tudom, kinek a dolga lett volna erre (is) odafigyelni, - és valószínűsítem hogy nem a versenyzőké -, de én kirúgnám, de azonnal.
hentes
2019. augusztus 23. 08:31
Nem jött be a csalás. Van ilyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!