Elutasította a Honvéd óvását az UEFA

2019. augusztus 05. 19:19

Az Európai Labdarúgó Szövetség szerint mivel a vitatott események a 119. percben történtek, nem befolyásolták érdemben a találkozó eredményét.

2019. augusztus 05. 19:19

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn elutasította a Budapest Honvéd óvását, melyet a klub a román Craiova elleni, múlt csütörtökön rendezett Európa-liga selejtező-mérkőzésen történt botrányos események miatt nyújtott be, így a magyar csapat nem folytathatja szereplését az El-ben.

A Honvéd hétfőn este honlapján közleményben hozta nyilvánosságra a határozatot, amelyet az európai szövetség etikai és fegyelmi bizottsága azzal indokolt, hogy álláspontja szerint nem történt olyan esemény, amely befolyásolta volna a mérkőzés végkimenetelét. A román csapat honlapján megjelent rövid hír szerint a Craiovának 60 ezer euró büntetést kell fizetnie, illetve három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania. A román csapat a harmadik fordulóban az AEK Athénnal találkozik.

A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel búcsúzott a csütörtöki visszavágón a román Universitatea Craiovával szemben a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. A hosszabbítás botrányos jelenetekkel zárult, miközben a játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető közvetlen közelében robbant fel egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett.

A Honvéd szerint veszélyben voltak a játékosok

A magyar együttes vezetése már a mérkőzés után jelezte, hogy óvást nyújt be, pénteken pedig el is küldte beadványát az UEFA-hoz. A Honvéd honlapján azt írta, a 120. percben történtek után a félórás kényszerszünet alatt a helyi rendőrség példátlan módon azt közölte, amennyiben félbeszakítják a mérkőzést, nem tudja garantálni a jelenlévők biztonságát, ezek után döntött az UEFA delegátusa a bírócsere és a folytatás mellett.

A magyar klub álláspontja szerint félbe kellett volna szakítani a mérkőzést, mert a helyiek képtelenek voltak garantálni a játékosok és bírók biztonságát, a mérkőzés során a román csapat szurkolói folyamatosan különböző tárgyakkal (öngyújtó, érmék, csavarok) dobálták a futballistákat, köpködték a melegítő cserejátékosokat, így a Honvéd labdarúgóinak folyamatos félelemben kellett futballozniuk.

Az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága hétfőn tárgyalta a magyar klub óvását, s azzal indokolták az elutasítást, hogy mivel a botrányos események a 119., tehát az utolsó előtti percben történtek, a testület véleménye szerint az már nem befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

A klub internetes oldalán azt írták „Klubunk számára elfogadhatatlan az, ami a találkozó végén történt, hogy a játékvezető, vagy éppen a játékosaink veszélynek legyenek kitéve, a Honvéd vezetése pedig úgy döntött, hogy megóvja a találkozót, amelyet ilyen körülmények között nem lehetett volna tovább folytatni!”

(MTI)

Kép: Budapest Honvéd Online

 

Összesen 234 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2019. augusztus 06. 10:42
DISZNÓSÁG!
Haragosi
2019. augusztus 06. 10:12
"Az Európai Labdarúgó Szövetség szerint mivel a vitatott események a 119. percben történtek, nem befolyásolták érdemben a találkozó eredményét. " A meccs nem a 120. perc után 11-esekkel dől el?
Kala pál
2019. augusztus 06. 08:30
Ezért kell távol maradni az európai ügyészségtől, ilyen "pártatlanul" döntene az is egy nemzetek közötti ügyben!
Béna Géza
2019. augusztus 06. 08:16
Ugyan már emberek miben reménykedtek az oláhoknak olyan hátszelük van amit a magyar ÚRI emberek nem tudnak ellensúlyozni. A félvilág ellenünk, mindenki annak örül hogy a magyarokat nap mint nap gyalázni lehet sőt unios szinten kötelezö a magyarokat gyalázni .Gondoljatok bele az unios vezérek Magyarország feldarabolását unios ünnepé akarják nyilvánítani miről is dumálunk: igazság szabadság lajcsi. Izraeltől kel PÉLDÁT VENNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!