Beidézte a rendőrség Kerpel-Fronius Gábort

2019. augusztus 22. 19:48

Gyülekezési joggal való visszaélés miatt. A Momentum szerint törvénysértő az idézés.

2019. augusztus 22. 19:48

Szabálysértési eljárás alá vonta és péntekre beidézte a II. kerületi rendőrkapitányság Kerpel-Fronius Gábort, a Momentum politikusát – írja az Index. A gyanú: „gyülekezési joggal való visszaélés”.

Az idézés és az eljárás indokát nem részletezik. Valószínűleg egy július végi sajtótájékoztató miatt indulhatott az eljárás,amit a VI. kerületi polgármester, Hassay Zsófia budai villája előtt tartottak, a párbeszédes Temesvári Szilviával közösen. Itt azt firtatták, hogy a polgármester vagyonnyilatkozata alapján hogyan volt lehetséges a villa megvásárlása. Temesvárit szintén beidézte a rendőrség.

„Elfogadhatatlan és riasztó, hogy a rendőrség nyilvánvalóan törvénysértő módon von eljárás alá ellenzéki politikusokat pusztán a politikai tevékenységük kifejtése miatt. Elvárjuk, hogy a rendőrség az önkormányzati választások előtt is semlegesen, a jogszabályok teljes betartása mellett járjon el.” – írja a párt Facebook oldalán az ügyről. A párt szerint az alapvető jogok biztosa már több mint tíz évvel ezelőtt megállapította, törvénysértő, ha egy sajtótájékoztató miatt gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárás indul.

Magánszemély tett feljelentést

A rendőrség az Index kérdésére elárulta: magánszemély tett feljelentést. A rendőrség a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 189.§ (3a) bekezdés d) pontja alapján indított eljárást. A hivatkozott jogszabály szerint: „szabálysértést követ el, aki a gyűlést szervezőként vagy vezetőként – a spontán gyűlés esetét kivéve – bejelentés nélkül tartja meg”.

(Index)

 

 

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. augusztus 23. 11:37
Odamentetek, zajongtatok, valakinek meg tele lett a faxa veletek! Így jártál! Én még törvénysértő idézésről nem hallottam, ez valami momentános újítás lehet.
DrPepper
2019. augusztus 23. 11:35
Ha jól tudom, politikusok lakásához/ingatlanához tilos tüntetéseket szervezni. Ez a jogszabály mindenkit, kormánypártit-ellenzékit egyaránt véd. Nem érdemes felrúgni, mert visszaüt.
Vakfolt
2019. augusztus 23. 08:30
Mivel szart szem érdekel kepedt lókukisz egyetlen szava sem, kisütötték ezt a baromságot, valamelyik haverja bejelentette a rendőrségnek, hogy nem volt bejelentve az összeröffenés, a rendőrség hivatalból el kell, hogy járjon, erre nekiláttak üldöztetésről huhogni. Önfeljelentő, szőnyegárus, fingmegmentő aprófasz. Szánalmas banda.
Kandeláber
2019. augusztus 23. 08:28
Maga a Momentum törvénysértő, donáthannástól, fegyőröstől, botmixereskatkástól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!