Letartóztathatják a Viking Sygin kapitányát

2019. július 30. 15:59

Szerdán születhet döntés a kényszerintézkedés ügyében.

2019. július 30. 15:59

A Dunán történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében a hajóskapitány letartóztatását indítványozza a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség, döntés szerdán születhet – közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint az ügyben új fejlemény, hogy a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekmények köre bővült, a nyomozó hatóság 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével is meggyanúsította a szállodahajó kapitányát.

Emellett az ügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedésnek több különös oka is fennáll, ugyanis csak így biztosítható a terhelt jelenléte az eljárásban, valamint kizárólag így akadályozható meg a bizonyítás megnehezítése vagy meghiúsítása – írták. A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan szerdán dönt.

Május 29-én a Hableány sétahajó a Margit híd közelében összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval és elsüllyedt. A Hableányon 33 koreai turista, valamint a kéttagú magyar személyzet utazott, és csak hét embert sikerült kimenteni közülük.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2019. július 30. 18:31
Letartóztathatják.....?? Mire vártak eddig? Az eddig meglévő bizonyíték is elég, hogy bűnöske legyen. Több, mint sok(k).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!