Hatalmas dél-koreai befektetés érkezik Salgótarjánba

2019. július 24. 12:12

Magyarországon építi meg az első külföldi gyárát a dél-koreai Bumchun Precision – jelentette be Szijjártó Péter.

2019. július 24. 12:12

Szijjártó Péter közölte, hogy a kormány 2,65 milliárd forinttal támogatja az átszámítva 13,3 milliárd forintos befektetést, mivel az új üzem az elektromos autók gyártóinak első körös beszállítójaként 200 munkahelyet teremt. A Salgótarjánban felépülő gyár alumínium akkumulátorcsatlakozókat készít majd – tette hozzá. 

A Bumchun Precision Co. Ltd. elnöke a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a vállalat kultúrája a folyamatos fejlesztésen alapul, és Magyarországra is azért jön, hogy csúcstechnikát jelentő alkatrészeket gyártson. Ri Ki Jeon a helyszín megválasztását azzal indokolta, hogy a helyi munkaerő jól képzett, az ipari infrastruktúra fejlett, a földrajzi adottságok pedig kedvező logisztikai feltételeket biztosítanak.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. július 24. 21:40
"Ri Ki Jeon a helyszín megválasztását azzal indokolta, hogy a helyi munkaerő jól képzett, az ipari infrastruktúra fejlett, a földrajzi adottságok pedig kedvező logisztikai feltételeket biztosítanak." Csak így lehet. Az alacsony magyarországi béreknek és a Szijjártó féle kormány állami támogatásának a magyar adófizetők pénzéből nyilván közük nem lehet a döntéshez.
egynick
2019. július 24. 18:16
Ismét egy rendkívül összetett termék gyártása indul Mo-n. Állami támogatással! Csatlakozógyártás. Komoly. Gondolom éhbérért, de így van összhangban a magyar oktatás és az ipar színvonala.
röviden
2019. július 24. 12:38
Na, Tunya, Csoszon ennyire berágott?
Mr.Falafel
2019. július 24. 12:29
A Salgótarján és környéki cigányok, mint képzett munkaerő? Ejha! Persze, ettől még örülök, hogy jönnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!