Dömötör Kunhalminak: Karácsonnyal a Hagyó-Gyurcsány-Demszky-korszak térne vissza

2019. július 08. 11:49

Az Országgyűlés hétfő rendkívüli ülésnapján Kunhalmi Ágnes arról beszélt, hogy két világ van Budapesten, amit már Bukarest is megelőz. Dömötör Csaba szerint Karácsony Gergellyel „a Hagyó-Gyurcsány-Demszky-korszak” térne vissza Budapestre, és az általa tervezett ingatlanadó szinte minden budapestit sújtaná.

2019. július 08. 11:49

A szocialista képviselő a rendkívüli ülésnapon elmondta: nem büféskocsi kellene, hanem a fővárosnak „egy új felelős” vezetés. Szerinte a budapestiek „marhára megunták, hogy nyáron ők leizzadva, piszkosan és büdösen érkeznek meg” a munkahelyükre – közben a fideszes elit szerinte „pökhendien tekint le a Várban pofátlanul alacsony áron bérelt lakásaikból”. Úgy fogalmazott: Budapesten ma „két párhuzamos világ van”, és a fideszes elit van kisebbségben, míg azok, akiktől „elvették a lehetőséget”, azok vannak többségben.

Kijelentette: romlik Budapest versenyképessége, „már Bukarest” is megelőzi a magyar fővárost. Kijelentette: a fővárosaiaknak már évek óta elegük van a fideszesekből, de amíg korábban a választókerületek átszabásával sikerült megnyerni a választást, most már csak akkor tudnának nyerni, ha magát a választást tennék lehetetlenné. Szerinte a kormány gondolkozik ezen, mert megrettent a közel 70 ezer előválasztótól. Szerinte ez is bizonyítja, hogy a budapestiek „le akarják rúgni magukról a Fideszt”. Szerinte a változás Magyarországon Budapesten fog kezdődni – zárta a felszólalását.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szólalt fel a kormány nevében, és reagált az elhangzottakra. Szerinte a szocialista képviselőnő beszéde „a baloldali hatalmi lökdösődés” része volt, ugyanis akkor szokták „lehúzni Budapestet”. Szerinte Kunhalmi Ágnesnek meg kell látogatnia Bukarestet, hogy meggyőződjön az általa elmondottakról. Annak alátámasztására, hogy Budapest mit ért el, felsorolta aokat az eredményeket, amelyeket „a budapestiek értek el”.

Szerinte az ellenzék a nyári meleget is „a kormány nyakába varrja”, de az elmúlt kilenc évben „több klímatizált busz és közlekedési eszköz” érkezett a fővárosba, mint korábban. Úgy fogalmazott: Karácsony Gergely szövetségesei csődtömeget csináltak a fővároból, annak eltűntetésére 217 milliárdos adósságot kellett átvállalni a fővárostól.

Szerinte az, hogy Karácsony Gergely hogyan vezetné a fővárost, abból tudható, ahogy Zuglóban folynak az ügyek. Ahol „az a rossz értelemben vett bravúr is előfordult” a parkolással, hogy komoly összegeket kell fizetni azért, de maga a kerületnek mégis veszteséges. Hozzáteszi: Karácsony azt állítja, nem tud róla, de az aláírása mágis rajta van a szerződésen. „Ezt így hogy?” – tette fel a kérdést Dömötör Csaba. Szerinte Karácsony Gergellyel „a Hagyó-Gyurcsány-Demszky-korszak” térne vissza Budapestre.

Végezetül hozzátette: szerinte a tervezett ingatlanadó a budapestiek többségét érintené. „Ebből aztán nem kérünk, és biztos vagyok benne, hogy a budapestiek sem” – jelentette ki.

Később Dömötör Csaba Gyurcsány Ferenc felszólalására is reagált: ebben kijelentette, a DK „rendszerszinten dolgozik Magyarország ellen”. Ezt a szópárbajt itt nézheti meg:

(Mandiner)

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2019. július 09. 10:11
Az Országházról: "A hűtést egykor a téren álló két medencés szökőkúton keresztül beáramló hideg levegő biztosította. Miután ezeket a medencéket elbontották, az enyhébb klímát az 1930-as évektől egészen 1994-ig föld alatti aknákban felhalmozott jégtömbökkel oldották meg."
pensioner
2019. július 09. 04:01
"Az ellenzék képviselők büdösen,piszkosan,leizzadtan érkeznek az Országházba, mondta Kunhalmi Ágnes" Egy kis viz és szappan csodákat tenne ezekkel a képviselőkkel!, mosakodni kellene !
írmag
2019. július 08. 16:45
Egy újabb, szezám tárulj futóverseny, megint ellenfél nélkül, csak úgy (be)mutatóban?
balbako_
2019. július 08. 15:10
Kunhalmi büdösen és leizzadva jár Budapesten? Miért nem mosdik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!