Orbán: Nem lehet lecövekelni egyetlen helyre

2019. június 14. 08:37

Az uniós vezetői posztok elosztásánál a visegrádi államok érvényesíteni fogják saját szempontjaikat – mondta a miniszterelnök.

2019. június 14. 08:37

Nem lényegtelen, de másodlagos kérdésnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Kossuth rádiónak péntek reggel adott interjúban, hogy melyik európai pártcsaládhoz tartozik a jövőben a Fidesz.

Ezek a csoportosulások is alakulnak. Nem lehet lecövekelni egyetlen helyre, mert akkor kiszolgáltatnánk magunkat az európai politika változásainak – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a magyar érdekkel összhangban kell helyet foglalnia a pártnak az európai színtéren.

Jelezte azt is: a Fidesznek nincs helye egy olyan közösségben, amelyik bevándorláspártivá válik, elfeledkezik keresztény gyökereiről, nem tiszteli a nemzeteket, a brüsszeli bürokraták foglyává válik. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az uniós vezetői posztok elosztásánál a visegrádi államok érvényesíteni fogják saját szempontjaikat. Kiemelte: a politikában a fontos dolgoknál az erő számít, ennek alapját pedig az adott állam és érvei súlya adja, e két területen pedig jól áll Közép-Európa.

(MTI)

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2019. június 14. 13:27
Azért nem mindegy, hogy melyik frakcióba ülünk. Nem a frakció nagysága az egyetlen, ami számít, hanem az is, hogy az alkotó pártok közül hány ad otthon ME-t, akik automatikusan tagjai az igazi döntéshozó testületnek a Tanácsnak.
terra
2019. június 14. 13:05
Rendkívül szórakoztató, ahogy az Orbán-fóbiások látványosan beleőrülnek abba, hogy marad-e a Fidesz az EPP-ben vagy sem. :) Közben pedig még véletlenül sem foglalkoznak azokkal az ellenzéki pártokkal, amelyekre szavaztak. Besenyő Pista bácsi mondaná: Noooormális?
péterx
2019. június 14. 11:36
Orbán hétről hétre igazolja, hogy az elsők között érti meg a világ- és magyar belpolitika eseményeit, villámgyorsan be-látja a kellő választ, s ezért szilárdan kitart, s a kompromisszumai is józanok.
egynick
2019. június 14. 11:33
Orbán valóban nem egy kitartó típus. Elvei nincsenek, úgyhogy nincs is mi mellett kitartania.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!