IDEA: Szoros lesz az előválasztás

2019. június 24. 13:43

Az intézet szerint Kálmán Olga és Karácsony Gergely között dőlhet el a végső jelöltállítás.

2019. június 24. 13:43

Szoros küzdelem várható a főpolgármesteri-előválasztáson az IDEA intézet június 17-18 között végzett közvélemény-kutatása szerint – számolt be a 24.hu. A felmérést még a legutóbbi jelölti vitákat megelőzően készítették, és azokat a választókat kérdezték meg, akik az éveleji adatfelvételkor biztosra ígérték részvételüket az előválasztáson.

A biztosan résztvevők mintegy 41 százaléka Kálmán Olgát, 38 százalékuk Karácsony Gergelyt, míg 14 százalékuk Kerpel-Fronius Gábort támogatta, hét százalékuk a felmérés idején még nem döntötte el, kire szavaz. Az IDEA felhívta a figyelmet arra, hogy az előválasztási eredményeket egyrészt annak hagyománynélkülisége, másrészt az alacsonyabb részvétel miatt sokkal nehezebb megbecsülni, mint az országos választásokét.

 

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. június 25. 10:39
a=o
zenebono
2019. június 24. 23:40
Ezek imádják provokálni a népet. Te nem éltél a Gyurcsány kormány alatt? Minden héten kitaláltak valamit, amivel provokálták a népet. Adóemelés, új adók, a hiteltörlesztések után járó adóvisszatérítés megszüntetése, (Medgyessy idején, ezért terjedt el a devizahitel.) vizitdíj stb.
zenebono
2019. június 24. 21:57
És a belvárosban még megérteném, hogy kell fizetni a lakóknak a parkolásért, gondolom, majd épülnek parkolóházak. De mindenhol be akarják vezetni, hogy fizessenek a lakók, ott, ahol jelenleg is fizetős. Pl óbudai lakótelep, Vizafogó stb, ahol nem a legtehetősebbek laknak. Persze, minek a prolinak kocsi, adja el, fizetni úgysem tud a parkolásért.
zenebono
2019. június 24. 21:54
Meg már megint pedzegetik az ingatlan adót. És ezek bevezetik, gyurcsány alatt is volt, de megbukott az ötlet, senki nem vallotta be, hogy 30 millió feletti a háza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!