Sportdiplomáciai siker a női BL budapesti döntője

2019. május 18. 10:31

A szombati fináléban pályára lép Marozsán Dzsenifer is, a női Pelé.

2019. május 18. 10:31

Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Aleksander Ceferint, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökét a Karmelita kolostorban szombat délelőtt. A megbeszélésen részt vett Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és az UEFA alelnöke is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktor magyar kormányfő, Aleksander Ceferin UEFA-elnök és Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a Karmelita kolostor erkélyén. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Aleksander Ceferin a labdarúgó női Bajnokok Ligája döntőjére látogatott Budapestre, amelyet először rendeznek meg önállóan, a férfi sorozattól külön városban. A mérkőzésre a Groupama Arénában kerül sor. Az UEFA 2017 szeptemberében hozott döntésének értelmében Magyarország először ad otthont női Bajnokok Ligája-döntőnek. A rendezésre Prága, Asztana, Kaunas, Glasgow és Madrid is pályázott, így komoly sportdiplomáciai siker, hogy Budapest lett a befutó – hangzott el a megbeszélésen.

A magyar fővárosban korábban már több jelentős, labdarúgáshoz kapcsolódó nemzetközi esemény is zajlott: 2012-ben 208 ország 1200 küldötte itt tanácskozott a 62. FIFA-kongresszuson, 2014-ben itt rendezték az U19-es férfi Európa-bajnokságot, 2016 májusában pedig az UEFA a 40. Kongresszusát hozta Budapestre.

Orbán Viktor tájékoztatást adott vendégének a Magyarországon zajló sportinfrastruktúra-fejlesztésekről, elmondta, hogy rövidesen férfi BL- vagy EL-döntőt is lehet majd rendezni Magyarországon, hiszen novemberre elkészül a Puskás Ferenc Stadion, amely az UEFA elvárásainak immár mindenben megfelel. Több, az elmúlt években épült magyar stadion nyert rangos építészeti díjat – emlékeztetett a miniszterelnök.

Az FC Barcelona - Olympique Lyon BL-döntőn pályára Marozsán Dzsenifer, a német női válogatott magyar származású sztárja is, aki jelenleg a Lyon színeiben futballozik.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2019. május 20. 14:10
Ha a szar N(er)B1-ben nincs néző, itt legalább volt.
pemete jakab
2019. május 19. 20:54
"Sportdiplomáciai siker a női BL budapesti döntője" Mondhatjuk, bár túlzás. Viszont egy sikeres országnak, nem sportdiplomáciai sikerekre van szüksége.
tuttle005
2019. május 18. 13:29
Női foci. Mint a férfi szinkronúszás.
Max Wünsche
2019. május 18. 11:45
Minden jegy elkelt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!