Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Orbán Viktor a Kína-Közép-Kelet-Európa csúcsra utazik Horvátországba

2019. április 11. 14:35

Ez Közép- és Kelet-Európa, valamint Kína vezetőinek legfelsőbb szintű gazdasági együttműködési fóruma. A miniszterelnökkel tart Szijjártó Péter is.

2019. április 11. 14:35

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután a horvátországi Dubrovnikba utazik, ahol részt vesz a nyolcadik „16+1” csúcstalálkozón, amely Közép- és Kelet-Európa, valamint Kína vezetőinek legfelsőbb szintű gazdasági együttműködési fóruma – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-t.

A magyar delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. A program csütörtök este a részt vevő országok díszvacsorájával kezdődik, majd pénteken üzleti fórummal, plenáris üléssel és gazdasági együttműködési megállapodások aláírásával folytatódik.

Orbán Viktor miniszterelnök külön kétoldalú megbeszélést is folytat Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel – közölte a sajtófőnök.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hentes
2019. április 12. 08:34
Kínával nem üzletelni kellene hanem kitiltani az összes kínai szart az egész EU-bol.
Pelso j.
2019. április 11. 19:46
Ok, biztosan jó lesz. Már azt is eredménynek könyvelhetjük el, ha nem veszünk fel ismét hitelt a kínaiktól, az érdekükben persze.
formaegy
2019. április 11. 17:52
Majd figyeljük az ATV-t, milyen ugatások lesznek.)))) Beszart gatyával hallgattak Heiko Maas német külügyminiszter ugatásáról amikor igazi diktátorként megdádázta az olaszokat, hogy hogy mernek Kínával szerződéseket kötni, miközben másnap Macronnal, majd merkelhitlerékkel tárgyalt és kötött szerződéseket Kína.
Tatulus
2019. április 11. 17:33
Ugyebár igazi fertelmes bűn, ha valaki Magyarország érdekeit tartja szem előtt, ahelyett, hogy merne kicsi lenni! Hát elvtársak változnak az idők! Reménykedem benne, hogy érdekeink vannak és barátaink is! A kormány erősen ezen munkálkodik, bármennyire nem tetszik ez valakiknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!