Már több mint százezren regisztráltak a csíksomlyói pápai misére

2019. április 04. 12:39

A regisztrációt húsvét hétfőjéig meghosszabbították.

2019. április 04. 12:39

Több mint százezren regisztráltak már a Pontifex.ro honlapon Ferenc pápa csíksomlyói miséjére, a regisztrációt húsvét hétfőjéig meghosszabbították – közölték a szervezők egy csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón. 

Oláh Zoltán kanonok, a szervezőbizottság sajtófelelőse elmondta: a regisztráltak 90 százaléka Romániából érkezik. Mintegy harmadrészük – elsősorban a környező településekről érkezők – közölte azt, hogy gyalogosan érkezik, negyedrészük vonatos, másik negyed részük pedig autóbuszos érkezést jelölt meg.

A Csíksomlyón nevelkedett Pál József Csaba temesvári megyéspüspök arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a pápát a legnagyobb hídverőnek, pontifex maximusnak is szokták nevezni. Abbéli reményének adott hangot, hogy látogatásával nemcsak Isten és ember között, hanem a különböző vallásfelekezetekhez, nemzetekhez tartozó emberek között is hidat ver.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szandi-mandi
2019. április 04. 14:36
Nem tudni, hogy a Pápa miért jön Csíksomlyóra, mi a célja vele. De minegy is, a magunk javára fogjuk fordítani. Sok magyar lesz, magyar ünnep lesz. Remélem lesz székely-himnusz is. Ha nem, akkor is elénekeljük. Amikor a Pápa esetleg nagyon hülyeségeket kezd mondani, akkor hangos éljenzésbe, Isten dicsőítésébe kell kezdeni, ami elnyomja a szavait. Ekkora tömeg már hatalom. Ezeket a dolgokat is meg kell előre szervezni.
cutcopy
2019. április 04. 14:21
Ott majd megtapasztalja a pápa mi az a jelenés..
még fokozza
2019. április 04. 12:51
Oláh Zoltán a szervezőbizottság sajtófelelőse arról nem beszélt hogyan gondoskodnak az élővilág zavartalan nyugalmáról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!