„Fehérgalléros” bűnszervezetet számolt fel a rendőrség

2019. április 12. 08:43

A magyar hatóság hoteleket és egy szállodahajót is lefoglalt.

2019. április 12. 08:43

Több millió eurót elcsaló, „fehérgalléros” magyar bűnözőket fogott el a rendőrség, és milliárdos értékben vett zár alá ingatlanokat, többek között budapesti hoteleket, valamint egy szállodahajót is, amivel a teljes kárérték megtérült.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csalás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a magyar bűnözői csoport hét tagja ellen. A szervezet tagjai hosszabb időn keresztül olyan pénzek eltüntetésében vettek részt, amelyet külföldi nagyvállalatoktól – valamely vezető tisztségviselő nevében – elektronikusan benyújtott, hamis megbízásokkal szereztek meg.

Az elkövetők több külföldi – francia és belga – cégtől összesen 3,7 millió eurót szereztek meg. Az elcsalt összegeket többlépcsős céghálózaton keresztül – alkalmanként ciprusi off-shore gazdasági társaságok felhasználásával – ingatlanok vásárlásába fektették. A bűncselekményből származó összegekből a csoport vezetője Spanyolországban szerzett meg több ingatlant, valamint nagy értékű járműveket.

A KR NNI rendőrei nemzetközi együttműködés keretében térképezték fel a pénz útját és beazonosították a bűnözői csoport valamennyi tagját. A csoport öt tagját a nyomozók már korábban elfogták és elszámoltatták. A szervezetet vezető két férfit a rendőrök szerdán fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. Ezzel együtt milliárdos értékben vettek zár alá ingatlanokat, többek között budapesti hoteleket, valamint egy szállodahajót is, amellyel a teljes kárérték megtérült – olvasható a rendőrség közleményében.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
háziasszony
2019. április 12. 12:51
Remélem nem az Aquamarine hajó az,mert az ünnepben oda megyünk! Tud valaki bővebbet esetleg?
Mich
2019. április 12. 10:13
Kicsit túl egyszerű a történet, mármint a lefoglalásra vonatkozó része. Elég fura hogy a rendőrség ilyen könnyen hozzáfért az összelopott vagyonhoz (hogy azt pl nem írták át mindenféle megfoghatatlan személyre...).
kunfia
2019. április 12. 09:47
Viktor Lopovics sittre került?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!