DK: Felháborító az Alkotmánybíróság döntése

2019. április 09. 15:57

Arató Gergely szerint a „valódi hazafiaknak” egy független bíróságra van szükségük.

2019. április 09. 15:57

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja az Alkotmánybíróság határozatát, amelyben kimondta, nem állapítható meg közjogi érvénytelenség a munka törvénykönyvének a parlament 2018. december 12-ei ülésnapján elfogadott módosítása és a közigazgatási bíróságokról szóló törvény kapcsán.

Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, továbbra is tiltakoznak a „rabszolgatörvény” ellen, a „valódi hazafiaknak” pedig nem egy fideszes „alaptörvény-bíróságra” van szükségük, hanem egy független szervezetre, amelyik méltósággal őrködik a jog és igazságosság megőrzése felett.

Megjegyezte, hogy az Európai Bizottság vizsgálatot indított az ügyben. Arató Gergely közlése szerint a bizottság kérdéseket küldött a magyar kormánynak a túlóratörvényről és annak elfogadásáról, és vizsgálja azt is, a módosítások megfelelnek-e az uniós jognak.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2019. április 10. 08:03
...HOGY TÖRTÉNNE MÁR VALAMI CSODA--HOGY ezek..ELTŰNJENEK A 3,14...BA !!!!!!/
syphax
2019. április 10. 05:49
HÁÁÁTAKISSFASZOM NEM KÉÉÉNE ARATÓKÁM, BAZZDMEGANYÁD!? MÉGHOGY KÜLÖNBEJÁRATÚ ALKOTMÁNYBIRÓSÁG NEKTEK???? MONGYÁÁÁ' MÁN EGY-KÉT IJJEN LYÓT! HALÁLRARÖHÖGÖM MAGAMAT.....
Negue
2019. április 10. 02:13
" Mindezek alapján az Ab a támadott rendelkezések alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére vonatkozó indítványokat a 15 alkotmánybíró egyhangú (!)döntésével elutasította. " "Emlékeztettek arra: a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága is megállapította, hogy a parlamentben folytatott viták szabadsága alapvető fontosságú a demokratikus társadalmakban, ám e szabadság nem korlátlan, a parlamenteknek jogukban áll cselekedni, amikor tagjaik a törvényhozás szokásos működésének rendjét megzavarják." Azért a fentiek figyelembevételével, be lehetne fogni......!
Negue
2019. április 10. 01:23
a „valódi hazafiaknak” egy független bíróságra van szükségük." :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!