Választási csalás gyanúja miatt szavaz egy jobbikos képviselő mentelmi jogáról a Ház

2019. március 18. 06:15

A képviselők az Országgyűlés ma kezdődő kéthetes ülésének első ülésnapján dönthetnek a jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztéséről.

2019. március 18. 06:15

A képviselők az Országgyűlés ma kezdődő kéthetes ülésének első ülésnapján dönthetnek a jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztéséről, aki a legfőbb ügyész szerint megalapozottan gyanúsítható lehet választás rendje elleni bűntettel. 

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés ezúttal is 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A parlament ezután előbb megtárgyalja, majd határozatot is hozhat a jobbikos Farkas Gergely mentelmi ügyében. Polt Péter legfőbb ügyész egy választási csalás miatt indult 2018-as ügyben indítványozta az ellenzéki politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

A képviselőknek ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre az interpellációkra, míg az azonnali kérdéseket további egy órában tehetik fel a kormány tagjainak. 

A Ház kedden harminchat ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentheti a tavalyi év végére visszanyúló fegyelmi ügyekben, szerdán pedig a kormány családvédelmi akciótervéhez kapcsolódó törvénymódosításokat kezdheti tárgyalni a parlament.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2019. március 18. 14:08
Csak most nézem a fotót, elsőre azt hittem kipát visel:-DDD
nyugalom
2019. március 18. 11:52
A szeme se all jol!
Berecskereki
2019. március 18. 11:06
"Demokratikus" taktikázás, háttéralkuk meg amit akartok Az Európai Néppárt szánalmas, kétszínű taktikázása: többet fognak veszíteni, mint nyerni https://www.origo.hu/nagyvilag/20190315-igy-lesz-a-tortenelem-balek-partja-a-neppart.html
Berecskereki
2019. március 18. 11:03
Demokratikus maffiózók az EU-ban? Botrányos pénzügyek, titokzatos múlt: Joseph Daul néppárti elnök, aki meg akar felelni Soros Györgynek https://www.origo.hu/nagyvilag/20190317-a-nyugat-europai-keresztenydemokracia-egyenlo-a-ketes-penzugyek-sokasagaval.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!