Mesterházy maradt az MSZP-ben

2019. március 05. 12:13

A hvg.hu információi szerint nem volt bizonyíték a volt elnök ellen felhozott vádakra, ezért megszűnt az ellene indult fegyelmi eljárás. Ezt később az MTI-nek a párt sajtóosztálya megerősítette.

2019. március 05. 12:13

Hétfőn ülésezett az MSZP etikai és fegyelmi bizottsága, amely egyhangú döntéssel megszüntette a Mesterházy Attila ellen kezdeményezett eljárást, mégpedig – ahogy Nyakó István sajtófőnök a portálnak fogalmazott – „bizonyítottság hiányában”.

Az MTI kérdésre a párt sajtóosztálya megerősítette, hogy vége lett az eljárásnak. Mint ismeretes, pénteken derült ki, hogy fegyelmi eljárás indult Mesterházy Attila ellen, mert Kurtyán Ferenc, az MSZP egyik szekszárdi választmányi tagja panaszt tett a volt pártelnök ellen és kezdeményezte kizárását a február 15-i választmányi ülésen történtek miatt.

Sajtóhírek szerint az európai parlamenti (EP-) listával foglalkozó ülésen vita alakult ki Ujhelyi István EP-képviselőnek és Szanyi Tibornak, a párt alelnökének és EP-képviselőjének listán elfoglalt helyéről. Majd többkörös szavazás után Ujhelyi István került a második helyre. Ugyanezen információk szerint a Mesterházy Attila ellen tett panaszban az állt, hogy ő szivárogtatta ki a sajtónak a történteket, sőt videofelvételt is készített a párt európai parlamenti listájáról döntő testületi ülésről.

Mesterházy Attila pénteken az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, egyetért azzal, hogy Tóth Bertalan vezeti az MSZP EP-listáját és nem hagyja, hogy éket verjenek személye és a pártelnök közé.

(HVG.hu/MTI)

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belpestilibsi
2019. március 05. 15:08
na, a téglátok megmaradt.
Edvind Johnsson 4.0
2019. március 05. 14:54
Megnyugodtunk. Nem ezt akarta a rezsóra ráültetni a Böszme állatja?
IV. Fawkes
2019. március 05. 14:47
Na, ha lenne menne egy kis tökösség, ezek után otthagyná őket a francba...
Magnólia
2019. március 05. 14:25
"mégpedig – ahogy Nyakó István sajtófőnök a portálnak fogalmazott – „bizonyítottság hiányában”. A salytófőnök úr csak nem azt akarja evvel mondani, hogy igaz a vád, csak sajnos nincs rá éppen bizonyíték? Aj, aj sajtófőnök úr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!