Fucsovics karriercsúccsal a világranglista 31. helyen

2019. március 04. 10:22

Fucsovics Márton új karriercsúccsal a 31. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

2019. március 04. 10:22

Fucsovics Márton új karriercsúccsal a 31. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

A 27 éves nyíregyházi játékos – akinek előző legjobbja a 35. hely volt – a múlt héten a dubaji tornán szerepelt, ahol a negyeddöntőben a későbbi győztes és 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer állította meg.

Fucsovics a héten az Indian Wells-i szupertornán lép pályára, és Kaliforniában akad megvédendő pontja, ugyanis tavaly a második fordulóban kapott ki Marin Cilictől.

A Dubajban 100. tornagyőzelmét begyűjtő Federer három helyet javítva visszatért a top 4-be.  

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. március 07. 10:13
Azóta ismertté lett az indian wells-i sorsolás. Fucsovics Marci 29. helyen KIEMELT, és mint ilyen, ERŐNYERŐ a verseny első fordulójában. Ami annyit tesz: játék nélkül jut a legjobb 64 közé. A második fordulóbéli ellenfele viszont a svájci Stan Wawrinka lesz, s ha netán rajta is túljutna, a következő ellenfele Roger Federer lenne...újra. HááT! Ami azt illeti: nem könnyű!
syphax
2019. március 07. 08:13
Most jó lenne Indian Wells-ben, meg az ilyenkor szokásos "követő" floridai (talán Tampában vagy hol) 2 "nagy" keménypályás tornán "túljutni" legalább két fordulón. Ha mégtovább jutna az mégjobb lenne...persze. És akkor ezután jön a Roland Garros -ig a salakpályás szezonrész--ami igaz, Marcinak nem nagyon az erőssége, bár ki tudja? Lehet hogy egyszer salakon is kiszalad Neki egy komolyabb siker. Utóbbi azért érdekes mert a magyar éljátékosok majd' mindegyike--Asbóth, Gulyás, Taróczy de még Körmöczy Zsuzsa is--a komolyabb sikereiket salakpályán aratták. Ilyen szempontból Fucsovics Marci egy unikális tenisz egyéniség.
Palika1955
2019. március 05. 15:31
Aki ismeri a tenisz világát, az tudja, hogy az első kb 5O játékos hasonló képességekkel rendelkezik. Mi a különbség közöttük? Miért jobb egy Djokó vagy Federer mint mondjuk Fucsovics? Mert a legfontosabb, döntő pontokat sokkal jobban kezelik. Akkor nyernek pontot amikor az a legfontosabb, például 4:4-es állásnál. Mert itt minden rontás fatális lehet. És a legjobbak ilyenkor nem hibáznak. Ekkor jön elő a gyakorlat, a rutin és az önkontrol. A gyengébb játékos ideges lesz, érzi a lehetőséget de azt is tudja, hogy veszélyben van. És ilyenkor ront.
brekker
2019. március 04. 14:31
Fucsoviccsal az a baj, mint a többi hozzá hasonló, szintén jó teniszezővel, hogy rosszul anticipál, nem tudja igazán letámadni a gyengébb labdákat, mert későn veszi észre. És ez nem azon múlik, mennyi bőrt emészt le a tenyérről a kemény edzésmunka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!