A Tanácsköztársaságot méltatták a mai kommunisták

2019. március 21. 09:45

Pár napja a Munkásőr Társaság és társaik megünnepelték a Tanácsköztársaság századik évfordulóját, elénekelték az Internacionálét is.

2019. március 21. 09:45

A Népi Front oldal beszámol arról: március 17-én megünnepelték a Tanácsköztársaság kikiáltásának századik évfordulóját egyes baloldali szervezetek.

Tudósításukat betűhíven közöljük:

„Közel félszáz résztvevővel ünnepelte a kommunista Népi Front a magyar kommün kikiáltásának 100. évfordulóját. Az újpesti Tanácsköztársaság-emlékműnél a kommunista párt tagjain kívül az Európai Baloldal, a Marx Károly Társaság, a Baloldali Jövő Fórum és a Munkásőr Társaság tagjai, valamint független radikális baloldali aktivisták vettek részt a megemlékezésen.

A rendezvényen Fogarasi Zsuzsanna, a Népi Front idén megválasztott elnöke tartott beszédet, amelyben a Tanácsköztársaság Alkotmányát a magyar történelemben valaha volt legdemokratikusabb és leghaladóbb szellemiségű alkotmányának nevezte, majd a magyar kommün érdemeit méltatta.

»Az egyenjogúság, a 8 órás munkanap, a gyerekek balatoni nyaralása,a földosztás, hazánk határainak védelme köszönhető a dicsőséges 133 napnak. Mert a Tanácsköztársaság kormányának nem volt szüksége négy esztendőre, ahhoz, hogy megvalósítsa mindazt, amire a magyar népnek szüksége van: az egyenjogúságot, a humanizmust, a szegényparasztok és a munkások védelmét, az ország integritásának megóvását.« 

A Népi Front elnöke így folytatta beszédét: »ma ugyanezekért a vívmányokért küzdünk, amelyeket az elmúlt évek alatt eloroztak tőlünk.« 

A beszéd elhangzása után a megjelent szerveztek elhelyezték koszorúikat a Tanácsköztársaság-szobornál, majd a rendezvény végén felcsendült az Internacionálé.”

Az eseményről videót is készítettek, ami stílszerűen egy Szamuely Tibor-kötettel indul

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2019. március 22. 00:38
Thürmer Gyuszi bá ott volt? A narancsosok kedvence?
atila68
2019. március 21. 22:33
Nem is tudom, ezek most a "Júdea Népe Front", vagy a "Júdeai Népfront"? https://youtu.be/xLviAYXLOUA
Box Hill
2019. március 21. 22:21
Részlet Szamuely Tibor beszédéből Győrött, 1919. április 20-án, Húsvét vasárnap: „A hatalom a kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába. A magyarországi proletariátus eddigi győzelme nem került különös áldozatokba. Most azonban szükség lesz arra, hogy vér omoljon. A vértől nem kell félni. A vér – acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, amely az igazi kommunvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani, ha kell, az egész burzsoáziát…”
celoke
2019. március 21. 17:18
„Közel félszáz résztvevővel” ünnepelt a baloldal… Vagyis reálisan és tömören: még 50-en sem voltak! A legközelebbi – és ugyanúgy általános érdektelenségbe fulladó – baloldali vergődésnél már „közel huszadezer” résztvevőt fognak írni a kivezényelt 20-30 lézengő Soros-bérencre? (Vagy akár „közel kétezred-egymilliót”, hogy a következő uniós jelentésben ebből már csak az „egymillió” szerepeljen?) Röhej, ahogy a balliberális média bevörösödve erőlködik a szavak kifacsarásával! És hozzá ez a végehossza nélküli felsorolás holmi taglétszám nélküli baloldali szervezetekről! A balliberálisoknál lassan több párt meg szervezet lesz, mint szavazó! „Baloldali Jövő Fórum”: ez meg a „Mindvégig Ellenzékben Töltött Jövő Fórum”, vagy akár a „Parlamenten Kívüli Jövő Fórum” ékes baloldali virágnyelven történő elnevezése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!