A Lánchídon járt a legifjabb Széchenyi

2019. március 16. 09:43

A nyolc hónapos Liliána először járt a világhírű dunai átkelőn.

2019. március 16. 09:43

Budapesten él feleségével, a táncnak, a színpadnak és most már nyolc hónapos kislányának él Széchenyi Krisztián – írja a Bors. A 36 éves fiatalember a Széchenyi-dinasztia egyik legfiatalabb tagja, egyenesági leszármazottja Széchenyi István gróf testvérének, Pálnak.

„Nagyon büszke vagyok a családomra és a felmenőimre. Egész életemben próbáltam úgy élni, hogy ne hozzak szégyent a nevemre” – mondta a Borsnak Krisztián, aki büszke apuka: a család legfiatalabb tagja már nyolc hónapos.

„Szívesen mutatnék a hozzátartozóimnak is régi ereklyéket, de sajnos 1950-ben államosították a családi vagyont, mindent elkoboztak. Akkoriban államellenségnek számított, ha valaki nemesi névvel rendelkezett, és egyáltalán nem tölthettek be fontosabb állásokat sem” – magyarázta.

A Bors a Széchenyi Lánchídon találkozott a családdal. A nyolc hónapos Liliána először járt a világhírű dunai átkelőn.

 

Kép: Bors

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex.leopardi
2019. március 18. 19:45
tőlem is elvették az erdőket,Isten hozta a gyerkőcöt,legyen bátor és a magyar virtus lobogjon benne
syphax
2019. március 18. 08:43
A Széchenyi család nagyon értékes és még a mai leszármazottak is szupertehetségesek és erkölcsösek! Jómagam nemrég szereztem tudomást pl. arról, hogy egy gróf Széchenyi Imre nevű leszármazott is élt, aki KIVÁLÓ ZENESZERZŐ volt. Elég nehezen lehet hozzájutni művei kottájához de ha valaki hozzájutnak és előadják ezeket a nagyrészt kamarazenei és szólisztikus műveket, tapasztalhatják, hogy gyönyörűek, és.....magyarok a művek maguk is!
mucsay
2019. március 16. 22:34
a borsonline. a figyelő, a kommentár nem kiváncsi rá?
bsamu
2019. március 16. 18:22
Hajrá gyermekek! Sok boldogságot, méltó utódokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!