Sokszínű kultúra

2019. február 28. 13:54

Göcseji dombérozó, kanizsai Fánkfesztivál és antik gyermekkimonók. Programajánló.

2019. február 28. 13:54

Göcseji dombérozó​

Hagyományokon nyugvó és új elemekkel kiegészülő rendezvénysorozatra készülnek a göcseji falvak: a IV. Göcseji Dombérozó elnevezésű programsorozat keretében július 12. és július 21. népzenei és néptáncos estekkel, programokkal, sportversenyekkel, tudományos előadásokkal és gasztronómiai kínálattal is várják a látogatókat.

Csonkahegyhát a parasztolimpia helyszíne lesz. Gellénházán az olajipar történetét, míg Milejszegen az olajsajtoló üzem működését ismerhetik meg látogatók. Boncodföldén az erdők-mezők kincseire, a gyógyfüvekből készült természetes anyagokra hívják fel a figyelmet. 

„nyitott pincékben” zeneszóval várják a vendégeket, a göcseji ételek és italok kóstolása mellett a vendégek a jellegzetes ételek, készítését is megtanulhatják.  

Országos Farsangi Fánkfesztivál 2019 Nagykanizsa​

Pénteken kezdődik a tizenegyedik fánkfesztivál Nagykanizsán, ahol három napon át kulturális programok is várják a látogatókat – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Az Országos Farsangi Fánkfesztivált a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE) égisze alatt működő Kodály Zoltán Művelődési Ház rendezi a Kanizsa Plazában, ahol a különféle lekváros-, szalagos-, csöröge-, krémes-, rózsa- és egyéb fánkok gazdag íz- és formavilágának megismerésére és megízlelésére lesz lehetőség.

A résztvevő csapatok idén is részesei lehetnek egy Guiness-rekord-kísérletnek, de a fánkverseny mellett több zenés és táncos előadás is szerepel.

Japán antik gyermekkimonók és japonizáló Zsolnay dekormotívumok kiállítás

Megnyílt a Japán antik gyermekkimonók és japonizáló Zsolnay dekormotívumok című kiállítás Pécsen. Érdemes ellátogatni a kultúra városába is!

(MTI)

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ferenczb
2019. március 01. 03:13
++Itt találsz mezztelen lányok környékeen : My.Su/Lanyok
yanoo
2019. február 28. 13:59
Hát, ez azért annyira nem sokszínű, mint egy hétköznap Molenbeekben, Malmőben vagy Marseille-ben. Áhhh, itt nem érdemes élni, a sokszínű kultúrában is az utolsók vagyunk. Juncker segíts!!! Ha nem akkor levelet írok a Merkelnek......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!