Kivonult az ellenzék az Országgyűlésből

2019. február 18. 13:38

Képviselőtársuk eskütételére a Jobbik tagjai azonban pár percre visszatértek az ülésterembe – jelentették helyszíni tudósítóink.

2019. február 18. 13:38

A Jobbik és az LMP, valamint a DK és az MSZP is kivonult az ülésteremből, a tavaszi ülésszak első napján – jelentették helyszínen tartózkodó kollégáink, akik szerint egyedül az exjobbikos Mi Hazánk Mozgalom képviselői, valamint a nemzetiségi szószóló maradt az ülésteremben.

A kormánypártok részéről Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője emelkedett szólásra, ő munkatársaink elmondása szerint a család fogalmáról beszélt napirend előtti felszólalásában. A kormánypártok vezérszónoka után vonultak ki egymás után a bent lévő ellenzéki frakciók.

Mint megtudtuk kollégáinktól, a kormány részről Novák Katalin, az EMMI államtitkára szólalt fel,  mikrofon nélkül, ugyanis mint kiemelte, „családi körben” vannak. Ő felszólalásában a gyermekvállalásról beszélt: felsorolta a családvédelmi 7 pontot, majd azt fejtette ki, hogy a kormány tudja, mekkora teher a gyerekvállalás, ezért könnyíteni szeretnének rajta továbbra is.

Kora délután 14 óra körül – a visszajött Jobbik-frakció jelenlétében – letette az esküt a Bencsik János – jelentették munkatársaink. Ő az a jobbikos politikus, aki Gyöngyösi Márton elhíresült listázós kijelentését azzal egészítette ki, hogy szerinte az Egyesült Államok kormánya „izraeli ügynökök” kezébe került – erről itt írtunk bővebben.

Eközben az ellenzéki képviselők a parlamenti folyóson tartottak közös sajtótájékoztatót: a Facebookon közvetített eseményen Varju László bejelentette, az összes ellenzéki képviselő az esztergomi Suzuki-gyárhoz fog menni. Tóth Bertalan, az MSZP elnök úgy fogalmazott, hogy minden intézkedés ellenére napról-napra kell élnie dolgozók millióinak. Beszédében a szocialisták elnöke a multikat azzal vádolta meg, hogy visszaélnek a magyar munkavállalókkal.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik (balról) és Vadai Ágnes, a DK képviselője üdvözli egymást a magyar Országgyűlésben. MTI Fotó

Szabó Tímea (P) szerint továbbra is egységes a magyar ellenzék, és együtt fogják képviselni a magyar dolgozók érdekeit, és minden céghez oda fognak menni, hogy ne alkalmazzák a túlóratörvényt. Csárdi Antal (LMP) szerint a Suzuki-gyárhoz való kivonulással üzenni szeretnének a befektetőknek, hogy megvédik a fenyegetéstől a dolgozókat.

Jakab Péter szerint Orbán Viktor „gyáva”, mivel most nincs az országban (a magyar kormányfő Izraelbe utazott az időközben kétoldalú találkozóvá lefokozott V4-csúcsra), de ugyanilyen gyorsan fog távozni a közéletből. Ma a Jobbik frakciója a többivel együtt az esztergomi Suzuki-gyárba fog vonulni, a magyar munkások érdekében – jelentette be a Jobbik politikusa (még az eskütétel előtt). Róla egyébként hétfőn derült ki, hogy zsidó bűnözőkről beszélt, valamint „zsidózó” vicceken nevetett több, most előkerült videófelvétel tanúsága szerint – erről számoltunk be a Hír TV nyomán. Ugyanis egy felvétel szerint 2010-ben, egy lakossági fórumon a börtönviszonyokról értekezve beszélt „a kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről”. Ismeretes, nemrégiben éppen ő tiltakozott az ellen, hogy az ECHO TV egyik műsorában „Jákob Péternek” nevezték őt a meghívott vendégek.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett is szólásra léptek: az LMP volt férfi társelnöke szerint Esztergom felé megállnak a Kunigunda útjánál, „hiszen ott is van dolgunk”. Szél Bernadett pedig arról beszélt, hogy Orbán Viktor nem figyel a magyar emberekre, mert sem most, sem újévkor nem volt Magyarországon.

Délután negyed háromra mindenki kiment az ülésteremből, így szünetet rendelt el az elnök – közölték munkatársaink. Később újrakezdődött, így feltették a bent lévő képviselők feltehették kérdéseiket a kormány tagjainak.

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. március 02. 09:25
"..Kivonult az ellenzék az Országgyűlésből." HELYES! HÚZZANAK EL AZ ANYJUK HÓTTKÓROS RREDVES PICSÁJÁBA! DE A FIZETÉSÜKET SE VEGYÉK FÖL!
balbako_
2019. február 19. 07:13
Milyen hely az, ahol kedvükre nem óbégathatnak, szirénázhatnak, ugrálhatnak, táncolhatnak az ellenzéki képviselők?
korona
2019. február 18. 21:26
Ez az ellenség, akarom mondani az ellenzék teljes elkomolytalanítása. Önként csinálták. Mondható, hogy teljes bukás. Viszik ám a hírt a tudósítók ezeknek a "rokonaihoz". Rossz jel ez az Unió számára. A Rothschild&Co kénytelen teljes taktikát váltani.
antioxi
2019. február 18. 21:06
Folyt köv
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!