Hegedűs Lórántné is kilép a Jobbikból

2019. február 26. 11:10

A párttól való távozását és minden Jobbikban való tisztségének lemondását Facebookon jelentette be a képviselőnő az Origo szerint. Ezt az értesülést megerősítette az, hogy az Országgyűlés oldalán már mint független képviselő szerepel.

2019. február 26. 11:10

„Posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás ellentétes neveltetésemmel és személyes meggyőződésemmel” – írta a közösségi oldalán Hegedűs Lórántné, a Jobbiktól leköszönő képviselő az Origo szerint. A képviselőnő szerda reggel egy Facebook-bejegyzésben közölte: lépett ki a Jobbikból, valamint mondott le a pártban betöltött összes tisztségéről. A kilépését kedd délelőtt az MTI-nek megerősítette.

A politikus a cikk szerint azt írta, hogy tekintettel „az áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségre” kilép a pártból, hozzátéve: „a posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás ellentétes neveltetésével és személyes meggyőződésével”. A képviselőnő minden további nyilatkozattól elzárkózik – állítja az Origo.

Időközben a Mandiner észrevette, hogy az Országgyűlés oldalán lévő adatlapján a Képviselőcsoport mezőben a független szó szerepel a mai dátummal kezdődően. (A teljes adatlapja itt található.)

.

Az MTI később idézte Dúró Dórát, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettesét, aki kedden újságíróknak azt mondta: nagyon sajnálja személyesen és pártja nevében is a történteket. Hegedűs Lorántné és egész családja a nemzeti oldalon egy ikonnak számított, sajnálják, hogy ilyen sokáig asszisztáltak ahhoz, hogy a Jobbik eredeti irányvonalától eltérítsék a pártot, és Hegedűs Lorántné személyesen is, alelnökként is részt vett ebben – fogalmazott.

Reményét fejezte ki, hogy ez a kilépés üzenet azoknak a jobbikosoknak, akik akár Hegedűs Lorántné személye miatt maradtak ott, hogy nincs értelme a pártban maradni, hiszen "a nemzeti ügy képviselete elveszett a Jobbikon belül.

(MTI, Origo)

Összesen 224 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2019. február 27. 07:34
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/volner-janos-a-jobbiknak-terhesse-valt-hegedus-lorantne-szemelye-2477438?fbclid=IwAR3ZKRyHXSghSqXM46FyNkODWZ3kvUbA__nTozK41mqaORRwBZayT-_eYug Ha ez a változat igaz......................akkor egészen más a gyerek fekvése Hegedűsné kapcsán. Undorító.
rajgy
2019. február 27. 07:32
Ugy volt, hogy mindenki kilép a bírság miatt.
Valodi
2019. február 26. 22:14
De nagy a hallgatás a kommentjeim körül, NER legénykék.... Nincs, aki felvegye a kesztyűt? Akkor biztosan titokban egyetértetek a mondanivalómmal, csak nem meritek kimondani!
Csigorin
2019. február 26. 21:55
Jobb keson mint soha. A huszonnegyedik oraban erkezo szolomunkasok is megkaptak az urtol a denart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!