Budapestre helyezi át székhelyét a Nemzetközi Beruházási Bank

2019. február 05. 13:08

Varga Mihály kiemelte: a bank székhelyének áthelyezése számos előnnyel jár mind a nemzetközi pénzintézet, mind Magyarország számára.

2019. február 05. 13:08

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) székhelyének áthelyezése Magyarországra tovább erősíti Magyarország és Budapest nemzetközi pénzügyi központi szerepét – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter azt követően, hogy Nyikolaj Koszovval, a nemzetközi pénzintézet elnökével aláírta az erről szóló egyezményt kedden Budapesten.

A pénzügyminiszter kiemelte: a bank székhelyének áthelyezéséről szóló döntés számos előnnyel jár mind a nemzetközi pénzintézet, mind Magyarország számára, kedvező a bank részvényeseinek, ezzel párhuzamosan új lehetőségeket teremt a magyar pénzügyi és gazdasági élet szereplőinek is.

A tárcavezető rámutatott: a bank Magyarországon megnyíló új központjának létrehozásával az NBB hatékonyabban kapcsolódhat be az európai pénzügyi-gazdasági életbe, széleskörű kapcsolatrendszert építhet ki az európai pénzintézetekkel és más nemzetközi fejlesztési bankokkal. Mindezek révén a bank jelentős szereplőjévé válhat a közép-európai beruházásoknak, a vállalati hitelezésnek és így a nemzetközi pénzügyi életnek is – jelezte Varga Mihály.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finta László
2019. február 05. 13:36
Ez a hajdani KGST bankja.
ThunderDan
2019. február 05. 13:16
Folytatódik az elszigetelődés... :)
nyugalom
2019. február 05. 13:11
A libsik most törik a fejüket: ajvékoljanak vagy hallgassanak a hír hallatára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!