Băsescu: Az RMDSZ a Budapestről népszerűsített revizionizmus trombitása

2019. február 24. 20:42

A volt román államfő is klaviatúrát ragadott a kongresszus után.

2019. február 24. 20:42

Már senki nem lepődik meg azon, hogy egy RMDSZ-kongresszus után lesz néhány román politikus, aki klaviatúrát ragad, hogy magyarozzon, revizionistázzon egy jót – írja a Főtér. Az akasztófázó Mihai Tudose ex-miniszterelnök után Traian Băsescu háborodott fel az RMDSZ-kongresszuson elhangzott „alkotmányellenes, az országot sértő kijelentések” miatt.

A Népi Mozgalom Párt (PMP) szenátorának azzal nincs baja, hogy a (Szociáldemokrata Párt) PSD és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) képviselői jelen voltak a kolozsvári kongresszuson – „hiszen az RMDSZ fontos támaszpont az átkos politikájuk számára” – , a volt államfő azt nem érti, mit kerestek a rendezvényen a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) vezetői, ha egyszer ellenzik a kormány politikáját.

Băsescu a Facebook-bejegyzésében gyávának és szolgalelkűnek nevezte Raluca Turcant és Dan Barnát, amiért „elmentek vigyorogni egy olyan politikai alakulat rendezvényére, amely a Budapestről népszerűsített revizionizmus trombitásaként működik”. A politikus azt is felrótta a két ellenzéki párt vezetőjének, hogy nem reagáltak az RMDSZ-kongresszuson elhangzó autonómiapárti kijelentésekre. 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2019. február 25. 08:24
Nincs mese, ez az ember gyárilag hülye!
dick52
2019. február 25. 08:22
Nincs mese, ez az ember gyárila
repulok
2019. február 24. 23:47
Korábban az irredentizmus, meg a revizionizmus pejoratív, negatív felhangú fogalmak voltak. Az én nagyapám, aki nagyon rendes vasesztergályos volt, egyszerre volt revizionista és irredenta. ( apámat hidegen hagyta a csonka Magyaroszág állapot ) Nagyapa miatt én is irredenta lettem. A fiaimat szintén nem izgatja a téma. Remélem az unokáimban újra éled a láng...
Anonymtalan
2019. február 24. 22:13
Böszmeszqú
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!