Athén még az EP-választások előtt bevezetné a kvótarendszert

2019. február 28. 08:53

A görög bevándorlásügyi miniszter a kvótarendszer mielőbbi bevezetését sürgette az Európai Parlamentben.

2019. február 28. 08:53

Athén lakosságarányosan, a GDP-hez igazítva osztaná szét az illegális bevándorlókat az uniós tagállamok között – írja a Hír TV. 

A Görögországot sújtó migrációs krízis eddigi tapasztalatairól és a jelenlegi helyzetről tájékoztatta az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottságát (LIBE) a görög bevándorlásügyi minisztere a múlt héten. Dimitriosz Vicasz a LIBE-ülésen a kvótarendszer mielőbbi bevezetését sürgette. A politikus szerint még a májusi EP-választás előtt meg kellene állapodni egy átmeneti szétosztási mechanizmusról.

„Reformra szorul a migrációt szabályozó dublini rendelet, az uniónak ki kell alakítania egy új áttelepítési rendszert. Egy olyat, ami minden országra kiterjed. Addig is önkéntes alapon kellene vállalniuk a tagállamoknak, hogy részt vesznek a bevándorlók befogadásában. Álláspontunk szerint lakosságarányosan és a GDP-hez mérten kell megállapítani a kvótákat. A szolidaritás jegyében minden államnak ki kell vennie a részét a válság kezeléséből” – nyilatkozta a görög politikus.

Vicasz hozzátette, szankciókkal kell sújtani azokat az országokat, amelyek ellenzik a migránsok szétosztását. 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2019. február 28. 20:24
"Vicasz hozzátette, szankciókkal kell sújtani azokat az országokat, amelyek ellenzik a migránsok szétosztását. " Szerintem meg azokat az országokat, amelyek nem védik meg az EU külső határait. Továbbá azokat, amelyek nem a törvényeknek megfelelően regisztrálják a betolakodókat.
zakar zoltán béla
2019. február 28. 20:07
Móricka alias CiprassZ a szajkó!
Edvind Johnsson 4.0
2019. február 28. 18:17
Ezek a görögök is más faszával vernék a csalán.
Rasdi
2019. február 28. 18:11
Szankciókkal kell sújtani azokat a tagállamokat, amelyek nem gondoskodnak határaik védelméről.És ha maguk nem tudnak/tudtak, nem kérnek/kértek hatékony támogatást ehhez az EU-tól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!