Tilos maradt Tatán a tűzijátékozás

2019. január 02. 10:19

Több vadlúd maradt ezért a városban.

2019. január 02. 10:19

Tata az első olyan város Magyarországon, ahol természetvédelmi okokból nem megengedett a tűzijáték használata szilveszterkor. Az áttelelő vízi madarak védelmét szolgáló önkormányzati rendelet kimondja: november 1. és február 28. között tilos a tűzijáték. A rendelet bejött– írja a Greenfo. Az elért eredményekről Tata polgármestere, Michl József (Fidesz-KDNP) a Facebookon is beszámolt

„Az újesztendő első napján reggel az Öreg-tavon a tegnapi 23 ezerhez képest több, mint 13 ezer ludat találtunk!!! Ez óriási eredmény, hiszen a ludak mintegy 60%-a itt maradt! Ilyen már hosszú évek óta nem volt, pláne hogy tízezres nagyságrendben maradtak itt! (ilyenre 30 év alatt ezelőtt csupán 3 alkalommal volt példa)

Nagy-nagy köszönet illeti Tata város népét, minden jóakaratú támogatót az ügyben! A nagy többség nagyon fegyelmezetten adta magát az új rendelethez. Az előző évekhez képest most szokatlanul csendes volt a város az előző napokban és szilveszterkor is!

Óriási sikerként lehet mindezt elkönyvelni, hiszen Tatán túlnyomó többségben voltak a felelősen gondolkozó emberek és betartották a Rendeletet! Sajnos nem tett így mindenki, ezért természetesen nem dőlhetünk hátra, hiszen mégiscsak elment több ezer vadlúd, de meggyőződésünk, hogy jövőre és az azt követő években már könnyebb dolgunk lesz. Tata valóban nagyszerű példát adott mindezzel az országnak, sőt (Ramsari Városként) nemzetközi viszonylatban is!

Boldog újesztendőt minden természetet nemcsak szerető, hanem azt védeni is képes közösségünknek!!!" 

 

2018.01.01.- 0 példány | 2019.01.01. - 13 ezer példány Videó: Milinte Judit hobbifotós 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2019. január 02. 14:54
Amúgy meg Tata egy csodás kisváros.
Sulammit
2019. január 02. 14:51
Ez egy nagyon jó döntés. Az állatok félnek a hangos zajtól. Lovaktól kezdve a cicákig. Ahol pedig vadludak telelnek különösen fontos a zaj megelőzés.
öszödibeszéd
2019. január 02. 12:05
Helyes és irigylésre méltó a korlátozás. Tata egy igen kulturált város.
Bácskai Bicska
2019. január 02. 11:04
Nem biztos hogy sokan osztják majd a véleményemet, de akkor is leírom. Régóta mondom. A hajdani Jugoszláviában éltem le a szerény kis életem jó részét. Soha nem állhattam a robbantgatást. Pláne, hogy igaziból is volt részem benne. Hadd ne ecseteljem. A hangos zene se tetszik, a pohártörést meg egyenesen útálom. Ne úgy legyen jó kedve valakinek, hogy közben tör-zúz, rombol. Ha nem tud magával, a testi erejével mit kezdeni, menjen el kapálni. Majd lenyugszik tőle, bizton állítom. Kipróbált módszer. A kapálás gyógyír a sok nyughatatlan léleknek. Ha az emberiség nagy része unalmában kapálna, megjavulna a világ, már előbbre lennénk. Ezt a brit tudósok is kimutatták. Szóval nem szeretem a galibát. A csörgés-csattogást, a pukkanásokat. Már egy pezsgőspalack hangosabb nyitásakor összerándul a gyomrom. A Szent István napi tűzijátékot is elítélem, fölösleges pénz pocsékolás. Másként kéne ünnepelni: meghittebben. (Mondom, hogy nem sokan fognak szeretni. Különvéleményem az ügyben vállalom.) Ami Szilveszterkor zajlik, az agyrém. És nem a kutyák-macskák szemszögéből. (Amelyik kutya összeizéli magát egy kis durrogástól, azt lapáttal agyon kell kölyökkorában ütni: semmirevaló, fajtagyenge hülye egyed, nem érdemes tovább vinni a vérvonalát. Mondjuk, ilyen alapon a kutyák 90 százalékának nincs keresnivalója a földi világban, mert már régóta nem azok, amik, hanem elkényeztetett, degenerált szőrrel bevont bolhazsákok. Fölösleges etetni őket.) Nem. Magunk miatt kéne abbahagyni a petárdázást. Helyette magunkba fordulni. A másiknak kezet adni, a másik szemébe nézni. Mosolyogni azokra, akikre korábban nem mosolyogtunk. Megmutatni magunkból a szeretetet. Az érthetőbb, látványosabb és jótékonyabb lehetne mindenféle csillogó, sziporkázva fröcskölő görögtűztől. A tataiaknak meg főhajtás. Így kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!