Önkormányzati szinten is összefogtak az ellenzéki képviselők

2019. január 07. 15:27

Budapest I. kerületében a Budavári Önkormányzat képviselői is kezdeményezik, hogy az önkormányzat „ne alkalmazza a rabszolgatörvényben szereplő, a munkavállalókra nézve hátrányos módosításokat”.

2019. január 07. 15:27

A fővárosi I. kerület Budavári Önkormányzat több képviselője csatlakozott a szegedi kezdeményezéshez és a soron következő testületi ülésen kezdeményezi, hogy „Budavár Önkormányzata ne alkalmazza a rabszolgatörvényben szereplő, a munkavállalókra nézve hátrányos módosításokat” – olvasható egy hétfői közleményben.

A közleményt kiadó párt a Párbeszéd, a dokumentum aláírói pedig Váradiné Naszályi Márta (Párbeszéd), dr. Gallowich Margit (LMP), Veres Dávid (független) és Reményik Ildikó (MSZP) voltak.

„Célunk, hogy a Budavári Önkormányzat mutasson példát a helyi vállalkozóknak, gazdasági szereplőknek. Mi ugyanis nem tekintjük eldobható emberi erőforrásnak a munkavállalókat, ezért az önkormányzat tulajdonában lévő és működő cégeknél a Munka Törvénykönyvének »rabszolgatörvény« néven ismertté vált módosítása által lehetővé tett változtatásokat  különösen a túlmunka-időkeret »önként vállalt túlmunkának« nevezett megemelését 400 órára és a túlóra tárgyéven túli kifizetését  nem kívánjuk alkalmazni” – olvasható.

(MTI-OS)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2019. január 08. 13:43
Itt ezek soha nem tanulják meg, hogy dolgozni nem akkor kell, amikor kedvünk van, hanem amikor munka van! S ne te döntsd el már megint, hogy ki mikor dolgozzon! Érted? Mondja ezt egy kereskedő, akit elzavartál vasárnap is dolgozni, te prosztó ellenzék!
nyugalom
2019. január 07. 20:18
Az I. kerületben ilyen sok ostoba libsi-komcsi van? Nem képesek értelmezni a jogszabályt? Talán nem ott kellene dolgozniuk, hogy képviselik a kerületieket, miről, hogyan tájékoztatják őket? Ki ez a naszályi alak? milyen magyarosított név ez?
zakar zoltán béla
2019. január 07. 19:16
k
puszika
2019. január 07. 17:49
Íme egy újabb "nesze semmi fogd meg jól" Mszp-s hadova ,Párbeszéddel meg Lmp-vel körítve!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!