Finn miniszterelnök: Üdvözlendő az uniós költségvetés és a jogállamiság összekapcsolása

2019. január 31. 12:11

Juha Sipila úgy vélte a pénzügyi keretnek az uniós politika legfontosabb eszközeként reagálnia kell egyebek mellett a populizmus jelentette veszélyekre és a migráció okozta kihívásokra is.

2019. január 31. 12:11

Nem lehet kompromisszumot kötni, nem lehet engedni a jogállamiság ügyében, ezért üdvözlendő az Európai Bizottság javaslata, amely összekapcsolná az európai uniós költségvetést és a jogállamiságot – jelentette ki Juha Sipila finn miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésének Európa jövőjéről folytatott vitáján csütörtökön.

Úgy vélte, hogy az uniós bizottság 2020 utáni, hétéves uniós költségvetésre vonatkozó javaslata előremutató, és reményét fejezte ki, hogy kiegyensúlyozott mechanizmus hozható létre, amely a jogállamiság védelmére is odafigyel.

Kiemelte, az uniós többéves pénzügyi keretnek az uniós politika legfontosabb eszközeként reagálnia kell egyebek mellett a populizmus jelentette veszélyekre és a migráció okozta kihívásokra is.

(MTI)

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2019. február 01. 01:25
Éljenek a rokonok!
Pelso j.
2019. január 31. 18:45
Szóval a finn most azt mondta, hogy padlóra köpködőknek nincs kedvezményes pia a kocsmában.
Viz Elek
2019. január 31. 16:09
Nem is értem miért indulnak fel a NER társak a jogállamiság felemlegetésére! Hiszen köztudott, hogy amit O1V, Polt Peti, Mészáros L, és a többi NER-társ törvényesnek tart, az nyilván jogállami is! A többiek meg menjenek a búsba!
Tehetős Totó
2019. január 31. 16:02
Soros Saanta Juha Sipola.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!