Ellenzéki képviselők egy csoportja az MTVA-székházban éjszakázott

2018. december 17. 07:13

A vasárnapi tüntetőkkel vonuló ellenzéki politikusok be akarják olvastatni követeléseiket a közmédiában.

2018. december 17. 07:13

Ismét önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstráltak civil szervezetek, az ellenzéki pártok támogatásával vasárnap Budapesten. A demonstráció hivatalosan késő délután ért véget a Kossuth téren. A tüntetők innen a Kunigunda utcába vonultak az MTVA székházához. 

Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, a demonstrálókkal vonuló ellenzéki politikusok be akarják olvastatni követeléseiket a közmédiában. 

Az ellenzékiek egy öt pontos listát készítettek, melyben szerepel többek között túlóratörvény azonnali eltörlése, az európai ügyészség, kevesebb rendőri túlóra, független bíróságok, független közmédia követelése.

A helyszínen több parlamenti képviselőt rendőri kíséret mellett bejutott az MTVA-székházba. Köztük volt Kepli Lajos és Stummer János jobbikos képviselő, Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője, Kunhalmi Ágnes, MSZP-s képviselő, valamint Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő.

A rendőrség honlapján azt írta: a Kunigunda utcában összegyűltek közül többen petárdákkal, üvegekkel és más tárgyakkal dobálták meg a biztosításban részt vevő rendőröket, majd a rendőrsorfalra nyomták az elöl állókat, akik közül néhányan a földre kerültek, rosszul lettek. A rendőröket ért erőszakos támadás, illetve a demonstráció első soraiban tartózkodók testi épségének védelme érdekében a rendőrök többszöri felszólítást követően könnygázt alkalmaztak. A rendőrök a sérülteket a sorfal mögé kísérték, intézkednek egészségügyi ellátásukra – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

(MTI, fotók: Szél Bernadett Facebook, Szabó Tímea Facebook)

Összesen 292 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2018. december 18. 09:29
Sztár kurvák jeles Alfonzokkal. Ezeknek hatalmat? Te jóságos Ég!
makapaka2
2018. december 17. 13:32
Hányingerkeltőek így együtt.
ThunderDan
2018. december 17. 13:01
A mai naptól a neo-Jobbik véglegesen és visszavonhatatlanul a BALLIB MASSZA RÉSZE.
Türelem
2018. december 17. 12:30
Ilyen akciókat hat osztállyal is meg lehet szervezni. A nagytőke Hozzátok hasonlóan mozgatta Hitler SA rohamosztagosait, akik törtek, zúztak, félelmet keltettek. Most Ti ugyanezt csináljátok, soha sem kerültök kormányra, s undorító az önmagamutogatásotok. nem vagytok értelmiségiek, programmal, s nem ilyen silány, primitív akciókkal kell választást nyerni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!