Elfogadta az ENSZ közgyűlése a migrációs csomagot

2018. december 19. 23:12

Nagy többséggel elfogadták az ENSZ közgyűlésén a globális migrációs csomagot. Öt ország szavazott nemmel: az Egyesült Államok, Izrael, Magyarország, Lengyelország és Csehország.

2018. december 19. 23:12

A tagállamok nagy többséggel elfogadták szerdán New Yorkban az ENSZ-közgyűlés plenáris ülésén a globális migrációs csomagot, amelynek célja a nemzetközi együttműködés erősítése a migráció „biztonságossá, rendezetté és szabályozottá” tétele érdekében.

A szavazáson 152 ország képviselői szavaztak igennel.

Öt ország ellene voksolt: az Egyesült Államok, Izrael, Magyarország, Lengyelország és Csehország.

A visegrádi négyek közül Szlovákia nem szavazott, csakúgy mint 23 másik ország.

Tizenketten tartózkodtak: Ausztria, Bulgária, Olaszország, Lettország, Románia, Svájc, Liechtenstein, Ausztrália, Chile, Líbia, Szingapúr és Algéria. 

A migrációs csomagra vonatkozó tárgyalásokból az Egyesült Államok már az elején kilépett. Magyarország ugyan a szöveg elkészültéig végig részt vett a tárgyalásokban, de végül nemet mondott a végleges szövegre.

A migrációs csomag megállapításai hivatalosan nem számítanak kötelező érvényűnek.

A csomag hivatalos neve Marrákesi egyezmény a migrációról. A marokkói városban múlt héten jóváhagyott megállapodás fő célja, hogy felszámolja és legálissá tegye a gyakran veszélyes és illegális népmozgást a határokon át.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hartnesz
2018. december 20. 20:59
A labancok és a tótok a leggerinctelenebbek! Most sem csalódtunk!
Orange79
2018. december 20. 09:41
Ezzel aláírták Európa halálos ítéletét. Hát ennyi volt.. . Eltörölnek a történelem színpadáról és részben önként dugják nyakukat a hurokba. Köszi, én nem kérek belőle. Nem kérek az új világrendből. Inkább élek egy rezervátumban de nyugodtan, békességben, biztonságban. Néhány évtizeden (éven?) belül hatalmas háború fog kirobbanni a felelőtlen, naív hülyék miatt.
tizuii
2018. december 20. 07:51
nos hát akkor kilehet terjeszteni az agyag galamb lövészetet a határ keritésre is. aki rámászik annak puf.
Jason Bourne
2018. december 20. 07:42
ENSZ Utazási Iroda Kft. Gyuri bácsi támogatásával
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!