Rétvári: Még fontosabb a hajléktalanok védelme a tél beköszöntével

2018. november 28. 18:11

Az államtitkár arra kérik az állampolgárokat, hogy ha az utcákon, aluljárókban segítségre szoruló embert látnak, hívják a regionálisan működő diszpécserszolgáltatást, Budapesten tárcsázzák a 061/3384186-os telefonszámot.

2018. november 28. 18:11

A tél megérkeztével, a fagy közeli hőmérséklet miatt még fontosabb a hajléktalanok védelme – tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán az MTI-nek. Rétvári Bence úgy fogalmazott, hogy az utcán éjszakázni nemcsak emberhez méltatlan, hanem már életveszélyes is. A következő napokban 0 fok alá süllyed a hőmérséklet, ezért arra kérik az embereket, hogy értesítsék a diszpécserszolgálatot, ha az éjjeli órákban rászoruló hajléktalant látnak.

Az államtitkár kiemelte, hogy a hajléktalanokat ellátó intézményekben továbbra is van elegendő férőhely, senkit nem utasítanak el helyhiány miatt. Fűtött szoba, ágy, meleg étel, tiszta ruha, mosdási lehetőség, egészségügyi ellátás várja a hajléktalanokat – sorolta Rétvári Bence.

Jelezte: arra kérik az állampolgárokat, hogy ha az utcákon, aluljárókban segítségre szoruló embert látnak, hívják a regionálisan működő diszpécserszolgáltatást. Budapesten tárcsázzák a 061/3384186-os telefonszámot. A regionális diszpécserszolgálatok elérhetőségei megtalálhatóak a kormany.hu oldalon is – közölte az államtitkár.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2018. november 28. 20:00
„Házasságban élő, gyermeket nevelő társaink arra kíváncsiak, kötelezi-e az állam férjeiket, hogy mellettük maradjanak, gondoskodván gyermekeikről? Illetve abban az esetben, ha esetleg mégis válni kényszerülnek, vagy férjük elhalálozni merészel, kijelöl-e az állam egy igaz magyar férfit, aki – eleget téve állam által rárótt kötelezettségének – feleségül veszi az így egyedül maradt anyát, hogy ezáltal ne sérüljenek a gyermekek jogai?" – kérdezi Novák Katalintól az MKKP Social Klub levélírója, miután hírét vette, hogy a családügyi államtitkár szerint az egyedülálló nőknek nincs joguk gyermeket vállalni. A levélíró felveti: „Ha hajadon, gyermektelen nőtársaink mégis szeretnének gyermeket szülni a hazának, szociális úton kiutal-e számukra az érintett önkormányzat egy megfelelő férjet, ezzel feljogosítva őket a gyermeknevelésre? Az MKKP Social Klub nagyon várja a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár válaszát.
nikonos
2018. november 28. 19:56
Ahogy jönnek a mínuszok, egyre kevesebb az emberjogi varnyogás. Már az index is leszállt a témáról. Ki érti ezt. Most már nem is fontos a jogtiprás?
3M..
2018. november 28. 18:18
Rétvári Bence befogadhat magához egy hajléktalant, vagy akár egy egész családot. Etetheti is őket a saját pénzéből, úgy is ők tették koldussá ezeket az egyszerű magyarokat. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!