LMP: Elfogadhatatlan az aluljárók éjszakai lezárásának terve!

2018. november 20. 07:59

A hajléktalanok mellett a városlakóknak is nehézségeket okozna a lezárás a párt szerint.

2018. november 20. 07:59

Az LMP szerint elfogadhatatlan az aluljárók éjszakai lezárásának terve – derül ki Gál József, a párt fővárosi képviselőjének MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Tarlós István elismerte, hogy ő kérte a nagyobb fővárosi aluljárók éjszakai lezárásának lehetőségét. Az LMP szerint elfogadhatatlan ez az eljárás” – írják.

Határozott meggyőződésünk, hogy a főváros a kormánnyal karöltve teljesen ellentétes irányban halad, amikor a hajléktalanság problémáját akarják megoldani: nem aluljárókat kell lezárni, hanem a hajléktalanok lakhatását megoldani és a munkavállalást elősegíteni. A hajléktalanokat nem büntetni kell, hanem a hajléktalanságból kivezető utakat kell biztosítani. Tudomásul kell venni, hogy a fővárosi hajléktalan-ellátás jelenlegi formái nem nyújtanak tartós megoldást, erre jellegükből adódóan nem alkalmasak. Ezért haladéktalanul hatályon kívül kell helyezni az életvitelszerű közterületi tartózkodás tilalmához kapcsolódó jogszabályokat” – fogalmaznak.

Ráadásul az aluljárók lezárásának megoldásával azoknak is aránytalan hátrányokat és nehézségeket okoznak, akikkel egyébiránt a legkevesebbet foglalkoznak, pedig állítólag a hajléktalanság kriminalizálása pont az ő érdekükben történik: a városlakóknak, a budapestieknek. Ez elfogadhatatlan és tiltakozásunkat fejezzük ki” – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2018. november 20. 18:37
Ha nem megy a metró mit keres ott bárki, a kamerásokon kívül? Le kell zárni!
Selamat
2018. november 20. 14:21
“Tudomásul kell venni, hogy a fővárosi hajléktalan-ellátás jelenlegi formái nem nyújtanak tartós megoldást, erre jellegükből adódóan nem alkalmasak.“ A mai világban a hajléktalan szállás nem lehet tartós megoldás! Maximum átmeneti. Mostanában még az sem kellene legyen, mert ma már szállással is várják a dolgozni vágyókat, csak menjenek. S aki bár simán tudna, csak nem akar melózni, mert élvezi a csöves életet, az tegye ott ahol akarja, de nem a társadalom ellenében, annak kárára, vagy éppen undorára. Az Lmp meg hülye. Meg társadalom ellenes is.
nyugalom
2018. november 20. 13:39
A libsik kriminalizálnak, a lezárás mit és kit akadályoz éjszaka? Ime az újabb hiszti!
dick52
2018. november 20. 13:39
Naná, hogy lezárják. Netán parnakat is kéne lerakni, takarokkal? A sok rohadt alkoholistanak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!